zaterdag 6 maart 2021

Alles over Papendrecht

Schaaktalent wint westpoldertoernooi

2 oktober 2006

PAPENDRECHT - Het Westpolder-schaaktoernooi is zaterdag verrassend gewonnen door de jongste deelnemer, de 14-jarige Justin Jacobse uit Nieuwerkerk aan den IJssel.
Het jeugdige talent liet alle geroutineerde deelnemers achter zich. Wel moest de computer eraan te pas komen om Justin als winnaar aan te wijzen, omdat ook Gosse Romkes uit Rotterdam 6,5 punt uit 7 partijen had. De onderlinge partij tussen de twee rivalen eindigde in remise, maar Justin had zijn punten tegen sterkere tegenstanders behaald.

Saillant detail: Twee weken geleden werd Justin nog "slechts" zesde op het gelijknamige Jeugdtoernooi, terwijl de winnaar van dat toernooi, Niels Mijnster, nu "slechts" 13e is geworden.

Jerry van Rekom uit Sliedrecht eindigde op de derde plaats. Van de organiserende schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam deden Meinte Smink (4e), Kees Brinkman (7e), Philip Kraaiveld (8e) en Zahir Likic (11e) het goed in het sterke deelnemersveld.

Het toernooi op het binnenplein van het Papendrechtse winkelcentrum trok veertig deelnemers uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. Wedstrijdleider Piet de Jonge uit Nieuw-Lekkerland zorgde voor een vlekkeloos verloop en Cees Dam liet namens de winkeliersvereniging Westpolder weten dat het toernooi ook volgend jaar op de gastvrijheid mag rekenen.

Lees meer over:

schaken winnaar westpolder
Deel dit bericht met je vrienden!