maandag 26 juli 2021

Alles over Papendrecht

Echtpaar Visser-Vermeulen 60 jaar getrouwd

9 oktober 2006

PAPENDRECHT - Zondag 8 oktober was het echtpaar Visser-Vermeulen zestig jaar getrouwd. Burgemeester De Bruin bezocht het paar daarom op maandag 9 oktober.

Daniël Visser (geboren 11-11-1925 te Papendrecht) leerde op school voor meubelmaker. Hij woonde als kind in de Visschersbuurt in Papendrecht. Elizabeth Visser-Vermeulen (geboren 28-11-1926 te Papendrecht) deed de Huishoudschool in Sliedrecht. Zij bracht haar jeugd door in de Molenstraat in Papendrecht.

De heer en mevrouw Visser leerden elkaar kennen op het hoekje van de Molenstraat en de dijk. Daar kwamen regelmatig veel jongeren bij elkaar, om vervolgens te gaan wandelen over de dijk tot aan de Visschersbuurt. De twee trouwden op jonge leeftijd (beiden 19 jaar). Toen mevrouw Visser zwanger raakte, vervulde de heer Visser zijn militaire dienstplicht. Om de kinderwagen te bekostigen, verrichtte hij regelmatig elders extra werkzaamheden. In 1958 begon de heer Visser een eigen houthandel aan de Lindenstraat in Dordrecht. De heer en mevrouw Visser kregen samen vier kinderen. Foto: Hans van 't Geloof.

Deel dit bericht met je vrienden!