maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Nazorg van hulphond gompie uit Papendrecht gesponsord

23 oktober 2006

PAPENDRECHT – Op 19 oktober jl. vond er in Kinderdijk een cheque uitreiking plaats door de Lions Club Alblasserwaard Souburg aan Stichting Hulphond Nederland. Uit handen van de heer Adri Maat ontving Monic Opveld (Stichting Hulphond Nederland) een cheque van € 6000,-. Het geld zal worden aangewend voor de nazorg van de hulphond Gompie uit Papendrecht

Stichting Hulphond Nederland
Stichting Hulphond Nederland leidt hulphonden op en plaatst deze bij mensen met een lichamelijke- of auditieve handicap of epilepsie. Hulphonden helpen bij het aan- en uitkleden, oppakken en aangeven van voorwerpen, openen van deuren, bedienen van licht- en liftschakelaars, halen was uit de wasmachine, helpen bij het boodschappen doen en leren specifieke handelingen die passen bij de behoefte van de cliënt. Het uiteindelijke doel is om mensen met een handicap zoveel mogelijk kans te geven op een zelfstandig leven en om de maatschappelijke integratie van deze doelgroep te vergroten.
Hulphond Nederland leidt per jaar meer dan 40 honden op, op dit moment zijn er ruim 250 honden van Hulphond Nederland actief. De organisatie is van mening dat er geen financiële drempels mogen bestaan voor de aanvragers van een hulphond. Dit is de reden dat een hulphond kosteloos ter beschikking wordt gesteld, dit kan alleen dankzij de hulp van sponsoren, subsidiënten en donateurs.

Sponsoring van Lions Club Alblasserwaard Souburgh
Na het plaatsen van de hulphond bij een cliënt, breekt voor beiden een spannende en belangrijke tijd aan. De hond gaat nu daadwerkelijk al het geleerde in de praktijk brengen. De echte samenwerking gaat beginnen. Dat vraagt om een gedegen begeleiding. Om dit proces goed te laten verlopen, komt de nazorginstructeur de eerste week direct bij de cliënt thuis. In de thuissituatie worden vaak specifieke handelingen aangeleerd die op de individuele behoefte van de cliënt aansluiten. Dit vanwege de complexiteit van de diverse handicaps. Na deze eerste begeleiding ontvangt de cliënt enkele malen per jaar structurele nazorg gedurende het gehele werkzame leven van de hulphond. Lions Club Alblasserwaard Souburgh laat haar betrokkenheid zien door deze nazorg te "adopteren" waardoor het optimale rendement uit de combinatie mens en dier gehaald wordt. Hiervoor organiseerde de Lions Club afgelopen jaar een theateravond met het landelijk bekende duo Ernesto & Marcellino. In een uitverkocht theater De Wipmolen in Alblasserdam werd de Stichting Hulphond centraal gezet en het benodigde geld verzameld om de nazorg van de hulphond Gompie in Papendrecht mogelijk te maken.

Voor meer informatie over Stichting Hulphond Nederland kunt u contact opnemen met Stichting Hulphond Nederland, tel. 0486 - 41 18 78.
E-mail: fondsenwerving@hulphond.nl of kijk op www.hulphond.nl

Deel dit bericht met je vrienden!