Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Seniorenselectie TTV Papendrecht pakt strohalm

6 november 2006

PAPENDRECHT - Vrijdagavond ontving de seniorenselectie Pecos 5 uit Oegstgeest. De in deze hoofdklasse hoger geklasseerde bezoekers verschenen slecht voorbereid achter de tafel. Enerzijds omdat een van de spelers het presteerde om zijn batje te vergeten, in de tafeltenniswereld immers altijd een overgefelijke blunder. Met een geleend batje spelen is hetzelfde als diesel in een benzinemotor gooien. Anderzijds nam Pecos ook nog eens een duidelijk minder getalenteerde invaller mee. Wellicht geïnspireerd door deze miskleun kwam Papendrecht 1 - toch tot verbazing van de toeschouwers - vlot op een 8-0 voorsprong, maar moesten Richard Steenhuisen en Levent Akkaya hun slotpartijen toch aan de tegenstanders laten. Eddie (eerste hattrick van het seizoen) tekende samen met Richard voor het gewonnen dubbel. De seniorenselectie verkeert ondanks de 8-2 zege nog steeds in de degradatiezone, maar heeft er wel voor gezorgd dat ook Pecos zich nu zorgen moet maken.

Op de tafel ernaast speelde Papendrecht 2 een nipte 6-4 overwinning, De uitslag had misschien nog hoger kunnen uitvallen als de selectiespeler van Oude Tonge, L. Brands, niet onoverwinnelijk was gebleken. Omdat Joop Joosten en Guido Houwing ook het dubbel verloren, bleven zij, net als Bas van Oers, met twee persoonlijke winstpartijen. De Papendrechtse reserves behoren met 3 concurrenten tot de middenmoot in hun 2e klasse. De komende partijen moeten uitmaken voor wie het gaat vriezen of dooien.

Papendrecht 3 was halverwege de herfstcompetitie al duidelijk koploper in de 3e klasse, na de verpletterende 0-10 zege donderdagvond op Ta-la-ni 1 wordt er van uitgegaan dat hun competitie wordt afgesloten met een kampioenschap. In Nieuwpoort speelden Eric van der Cammen, Adino Bosch en invaller Colin Baldé alsof zij met zesdeklassers te maken hadden. Ter illustratie vormden Eric en Colin een gelegenheidsdubbel. Het vermoeden bestaat dat de nieuwe clubtenues met name voor dit team een vorm van inspiratie zijn (!).

Zaterdagmiddag speelden de jeugdteams thuis in De Kooy al weer de 7e wedstrijd van het seizoen. Papendrecht 2 verstevigde de koppositie in de 3e klasse door een 8-2 zege op Tavernie 2. Nick Man bleef ongeslagen en Maarten Lagendijk moest eenmaal een tegenstander feliciteren. Voor Matthijs van Hoek was het even slikken, met zijn eerste seizoensnederlaag verloor hij zijn 100% status. Zijn gewonnen dubbel met Maarten was dan wel weer een pleister op de wonde.

Een gevoelige nederlaag leed jeugdteam 3 door met 4-6 te verliezen van de directe concurrent voor het kampioenschap, het bezoekende Tavernie 3. Aan Kevin de Wild en Jamie de Waardt lag het niet, zij wonnen beiden tweemaal. Het was Pascal van Hoek die juist in deze belangrijke wedstrijd een off-day had, hij verloor dan ook al zijn partijen. (Wellicht was hij onder de indruk van de prestaties van zijn broer op de tafel ernaast ?). Pascal was verstandig genoeg om dan maar Jamie en Kevin het dubbel te laten spelen, maar helaas ging ook dit punt naar de gasten.

Het 6e jeugdteam deed daarentegen juist weer hele goede zaken door koploper SVN 6 met 6-4 te verslaan. Eerder dit seizoen werd nog met 7-3 verloren. In deze return steeg Seth Dijkstra tot grote hoogte door zijn derde seizoenshattrick te spelen. Samen met Damian Ruts werd ook het belangrijke punt voor het dubbel veroverd. Damian speelde zelf ook nog eens twee winstpartijen. De vernedering voor SVN had nog hoger kunnen uitvallen als Rob van Werkhoven (foto) niet had gekampt met een buikgriep. Ondanks deze ziekte wilde Rob zijn team niet in de steek laten en ook zijn vader kon niet verhinderen dat Rob achter de tafeltennistafel verscheen. Hoewel Rob ondanks zijn inzet niet tot score kwam kruipt Papendrecht 6 door deze winst dicht achter koploper SVN 6 en wie weet?

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!