zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Weer kampioenen bij TTV Papendrecht

28 november 2006

PAPENDRECHT - Dinsdag was het de beurt aan de senioren van Papendrecht 6 om bloemen te ontvangen voor het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse. Na een 6-4 overwinning op de naaste concurrent Dordrecht 9 is het 6e niet meer in te halen. Het team van Vincent Jansen (1x), Henk van de Bosch (2x), Jan Riske (2x) en Jan van Dalen (bankzitter) wonnen dit seizoen alle negen wedstrijden en kunnen de komende week in de slotpartij van het herfstseizoen lekker vrijuit spelen.

Vrijdagavond reisde Papendrecht 3 naar Dordrecht om aldaar het lokale team 7 met 1-9 klop te geven en daarmee tevens het kampioenschap in de 3e klasse te vieren. Nathalie Nobel (hattrick) en Adino Bosch (2x) konden het zich permitteren om zich in theorie te verzwakken met invaller Frank van Wijngaarden, maar Frank deelde onverdroten mee in de euforie en speelde, hoewel alles in 5 games, een spetterende hattrick. De reguliere teamspelers Niek van Westen en Eric van der Cammen vierden hun feestje elders.

De seniorenselectie ontving vrijdagavond thuis in De Kooy koploper Rijnsoever 1. Winnie van Rooy, Eddie van Weelde en Levent Akkaya (allen 1 winstpartij) hebben zich redelijk geweerd tegen de kampioen in de hoofdklasse, maar de selectie moet komende vrijdagavond (thuis) in de laatste wedstrijd tegen Vriendenschaar opnieuw aan de bak om zich te handhaven.

Bij de meeste jeugdteams is er spanning tot en met de laatste (uit)wedstrijd komende week. Diverse teams kunnen kampioen worden maar dan dient enerzijds zelf een goede uitslag gespeeld te worden en anderzijds is er de hoop dat de concurrentie wat punten laat liggen.

De jeugdselectie deed er afgelopen zaterdag alles aan om de koppositie in de 2e klasse te handhaven. Arvin van Gameren, Wouter Lagendijk en Matthijs Rietveld konden het zich in Hendrik Ido Ambacht niet permitteren om gastheer en lantaarndrager Serve 2 maar een enkel puntje te gunnen. Het gewonnen dubbel zette de puntjes op een dikke 0-10 overwinning.

Het 5e jeugdteam leed een gevoelige nederlaag in Alblasserdam, de directe strijd tegen concurrent TTVA 1 werd met 6-4 verloren. Falco Zoutewelle kwam nog wel moeizaam tot twee overwinningen, maar Frank Tubbing en Daniël Kleijn noteerden beiden slechts een punt. Het vaak zo belangrijke punt voor het dubbelspel lieten Frank en Falco aan de gastheren. Papendrecht 5 heeft nu nog slechts één punt voorsprong op TTVA 1. Ook hier wordt komende zaterdag beslist wie mag promoveren naar de 4e klasse.

Meer nieuws vindt u hier

Lees meer over:

ttv
Deel dit bericht met je vrienden!