Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt tweede ronde KNZB zwemcompetitie.

28 november 2006

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrok de ploeg van de Geul naar Rotterdam voor de tweede ronde van de KNZB zwemcompetitie. Hoewel de ploeg door diverse oorzaken enigszins uitgedund was werden er toch maar liefst 37 medailles veroverd en 30 PR's gezwommen. Het PR record was voor Eline Molle, die op de 100 school 8,62 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De heren begonnen de middag met de estafette 4x100 meter vrij. Dit nummer werd door Wouter de Win, Marcel van der Perk, Martijn de Win en Kees van der Linden overtuigend gewonnen. Op de 4x50 wissel meisjes senioren veroverden Claudia de Win, Senna van Dongen, Chantal van der Perk en Carmen Baart het zilver. De jongste zwemmers zwommen als eerste 25 vrij met goud voor Latona Baart en Ben Muller, zilver voor Max Muller en brons voor Nick Molle. Op de 50 school haalde Latona Baart wederom goud, goud was er ook voor Nick Molle, en brons voor Ben Muller en Sabrina de Graaf.

In de categorie minioren 6 deed de Geul goede zaken. Bij de meisjes won Chadassa Mannee twee maal goud, zowel op de 100 wissel als op de 50 vrij. Debby van Steenderen haalde zilver op de 50 vrij met de B-tijd. Bij de jongens deelden Jesse de Win en Tim Muller de lakens uit: zowel op de 100 wissel als op de 50 vrij werden zij eerste en tweede. Bij de junioren 2 won Carmen Baart goud op de 100 school en brons op de 100 rug, Femke van der Linde tikte als tweede aan op de 100 rug. Bij de jongens was er op de 100 school zilver voor Jasper de Win en brons voor Bas van den Sigtenhorst. Op de 100 rug voegde Jasper er brons aan toe.

Yordi Oetringer veroverde het brons op de 100 vlinder bij junioren 4. Chantal van der Perk tikte op de 100 vlinder als tweede aan en op de 100 vrij als derde. Het zilver was hier voor Senna van Dongen. Bij de meisjes senioren werd Naomi Mannee eerste op de 100 school en Claudia de Win derde. De 200 wissel leverde Chantal van der Perk het goud op en Femke van der Linde het brons.

Jasper de Win zwom bij jongens jeugd naar het brons op de 200 wissel. De heren zwommen 50 school, met zilver voor Martijn de Win, 200 vrij, met goud voor Wouter de Win en brons voor Kees van der Linden, en 200 rug met wederom goud voor Wouter de Win. De afsluitende 4x50 vrij estafette voor minioren 6 werd door Jesse de Win, Debby van Steenderen, Yaro Roodenburg en Chadassa Mannee winnend afgesloten.

Intussen is ook de officiële uitslag van de Speedo Clubmeet van vorig weekend binnen. De minioren van de Geul hebben hier een prachtige vijfde plaats veroverd. Zij hoefden alleen de vier echt grote verenigingen van de regio voor te laten gaan en zijn dus met recht "the best of the rest".

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!