zondag 13 juni 2021

Alles over Papendrecht

Dodelijke slachtoffers bij scheepsongeval Boskalis

Dodelijke slachtoffers bij scheepsongeval Boskalis

1 december 2006

PAPENDRECHT - Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat op donderdag 30 november rond 21.30 uur Nederlandse tijd in de haven van Pointe-Noir in de Republiek Congo een van haar kleinere sleephopperzuigers Nautilus (circa 4.000 m³) is gekapseisd tijdens de uitvoering van baggerwerkzaamheden in opdracht van de haven van Pointe-Noir.

In de loop van de afgelopen nacht is gebleken dat ten gevolge van dit ongeval drie dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Het betreft twee medewerkers van Boskalis en een lokale medewerker van de haven.
Reddingswerktuigen waren snel ter plaatse en de overige 14 opvarenden zijn ongedeerd en in veiligheid gebracht. De toedracht van het ongeval is op dit moment nog niet bekend en wordt onderzocht.

Lees meer over:

Boskalis
Deel dit bericht met je vrienden!