zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Per 1 januari gaat nieuwe dienstregeling in

4 december 2006

PAPENDRECHT - Per 1 januari gaat de nieuwe dienstregeling voor de Drechtsteden (inclusief de Dordtse stadsdienst), de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in.

Deze dienstregeling is op veel punten aanzienlijk gewijzigd ten opzichte van de vorige. Er is een nieuw plan voor het hele openbaar vervoer in de regio gemaakt. Dit is gedaan tegen de achtergrond van grote veranderingen in de dienstregeling van NS, een verdere intergratie van de stadsdienst Dordrecht en de MerwedeLingelijn in het regionale openbaar vervoer en de eisen en wensen die door de provincie Zuid-Holland zijn geformuleerd.

Als resultaat is de bedieningsperiode van alle lijnen uitgebreid. De bussen beginnen vroeger te rijden en eindigen later. Bijna alle lijnen hebben hun laatste rit pas rond 12 uur ’s nachts. Op sommige lijnen wordt in de avond en in het weekend een kleiner voertuig ingezet. Soms is dat een beltaxi, waarvoor u moet reserveren. Vanuit alle plaatsen in het gebied is er een goede verbinding met Utrecht en Gorinchem of Rotterdam en Dordrecht.

Trein Dordrecht-Geldermalsen ‘MerwedeLingelijn’
De frequentie van de lijn wordt uitgebreid. Op het hele traject rijdt de trein straks elk half uur. Als de spoorverdubbeling in 2009 is gerealiseerd, dan rijdt de trein zelfs elk kwartier tussen Gorinchem en Dordrecht. Op alle stations sluiten de buslijnen goed aan op de trein. Zodra er een nieuw station geopend wordt, gaat de trein daar stoppen. In 2009 komen er nieuwe elektrische treinen van Arriva te rijden.

Buslijnen
Omdat er veel lijnnummers wijzigingen, eerst een overzicht van de gebruikelijke lijnen in Papendrecht:
- Bus 162 wordt lijn 14
- Bus 163 wordt lijn 15
- Bus 152/252 wordt lijn 16
- Bus 157/257 wordt lijn 91
- Bus 159/259 wordt lijn 87
- Bus 188 wordt lijn 191

Veranderingen in de nieuwe lijnen:
- Lijn 14 en 15 Ringlijn Papendrecht
De route wordt niet gewijzigd. Beide lijnen krijgen een uurdienst, ook ´s avonds en op zondag. In de spits worden extra ritten gereden. Na 00.30 uur kunt u nog vertrekken uit Dordrecht om naar Papendrecht te gaan. Bij de halte N3 (Tenniscentrum) kunt u in twee richtingen overstappen op lijn 13. Na 20.00 uur en op zondag wordt gereden met een 8-persoonsbus.

- Lijn 16 Alblasserdam - Dordrecht
Lijn 16 rijdt straks altijd via het ziekenhuis en het Leerpark in Dordrecht en in Papendrecht via de Burg. Keijzerweg. Lijn 14 en 15 bedienen Papendrecht. Binnen Alblasserdam rijdt de bus geen lusroute meer, maar gaat de lijn altijd via Makadocentrum en dus niet meer langs de Waterbus. Lijn 16 sluit bij halte Rijnstraat (was Scheldeplein) aan op lijn 90 richting Nieuw-Lekkerland en bij de halte N3 in Papendrecht op de Qliner 388 van/naar Utrecht.

- Lijn 87 en 187 Sliedrecht - Papendrecht – Rotterdam Kralingse Zoom
De route in Papendrecht wordt anders en gaat via de noordelijke woonwijken. De frequentie wordt drastisch uitgebreid. De overstap naar Zuidplein bij Ridderkerk Sportlaan blijft en biedt nog meer mogelijkheden. Na 24 uur ’s avonds kunt u nog vertrekken van Kralingse Zoom. Lijn 187, de spitsvariant, gaat via het busstation in Papendrecht voor de aansluiting met lijn 91.

- Lijn 91 en 191 Sliedrecht - Papendrecht - Rotterdam Zuidplein
Deze lijn gaat niet meer via Sportdorp, maar langs Lombardijen. In Ridderkerk bij de Sportlaan is er altijd een overstap mogelijk op lijn 89 naar Kralingse Zoom. Vanuit Sliedrecht kunt u elk kwartier vertrekken en bij Sportlaan kiest u of u blijft zitten tot Zuidplein of overstapt op lijn 89 voor Kralingse Zoom. Lijn 191 is de snelle variant voor in de spits.

Qliner
Qliner 388 Dordrecht – Utrecht
De vaste route van lijn 388 gaat voortaan via de provinciale weg tussen Meerkerk en Papendrecht. Er komt een halte ter hoogte van Noordeloos, Vuilendam en Bleskensgraaf. In Sliedrecht gaat de route, net als nu, langs het station. In Dordrecht gaat de Qliner niet meer naar het station, maar rijdt hij door naar de wijk Sterrenburg. Bij de halte N3 in Papendrecht (voorheen Tenniscentrum) is er een perfecte aansluiting op lijn 16 van en naar Papendrecht en Alblasserdam voor reizigers naar Utrecht. ´s Avonds laat en op zaterdag en zondag rijdt lijn 388 niet, maar met de trein en Qliner 387 kunt u toch gemakkelijk van en naar Utrecht reizen. Met uw kaartje of abonnement voor de Qliner tussen Dordrecht en Utrecht mag u ook in de trein tussen Gorinchem en Dordrecht reizen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de veranderingen die ingaan verwijzen we u naar: www.arriva.nl

Lees meer over:

dienstregeling
Deel dit bericht met je vrienden!