dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Monsterestafette weer een groot succes

18 december 2006

PAPENDRECHT - Ook dit jaar heeft de afdeling wedstrijdzwemmen van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht het jaar 2006 op sportieve wijze afgesloten in de vorm van een unieke estafette bestaande uit maar liefst 32 zwemnummers.


Dit eindejaars zwemevenement genaamd “Marit Monsterestafette” heeft haar naam te danken aan haar sponsor Marit Schoenmode gevestigd te Papendrecht.
Het waren dezelfde zes verenigingen als voorgaande jaren, die aan de start verschenen, daar zij als eersten waren uitgenodigd en vanwege het succes van de vorige editites van deze zwemwedstrijd meteen weer volmondig “ja” zeiden.

Op zaterdagavond 16 december 2006 werd in zwembad De Hooght deze bijzondere estafette verzwommen van in totaal 4600 meter en waarbij alle slagen aan bod kwamen, van het sprintnummer 50 m. vrijeslag heren tot en met het slopende nummer 200 m. vlinderslag dames. Om 19:45 uur werd het startsignaal gegeven onder leiding van scheidsrechter Arjan van Tilburg, waarna de verenigingen streden om de titel op hun naam te schrijven. Uiteindelijk was het net binnen een uur zwemmen Z.O.B.’66 uit Oud-Beijerland, die net als vorig jaar als eersten de estafette hadden voltooid.
De Geul 1 eindigde, luidt aangemoedigd door het publiek, dit jaar op de derde plaats, net achter De Schotejil uit Middelharnis. Het tweede team van De Geul eindigde op een keurige vijfde klassering.
Voor de nummers 1, 2 en 3 waren er schitterende bekers beschikbaar, alsmede een enorme wisselbokaal voor de winnaars. Ter herinnering aan deze avond (een waar voorbeeld van teambilding en gezelligheid) kregen alle deelnemers en deelneemsters nog een vaantje uitgereikt.

Lees meer over:

zwemmen estafette De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!