Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt derde ronde KNZB-competitie

13 januari 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrok een grote groep zwemmers van de Geul richting Middelburg/ Vlissingen om daar de tweede ronde van de KNZB- competitie te zwemmen. Het zat de ploeg deze wedstrijd niet echt mee: voor de wedstrijd viel Jasper de Win al uit met een polsblessure en tijdens de wedstrijd moest Ivan van Omme de strijd staken met eveneens een polsblessure. Gelukkig werden er toch maar liefst 40 PR’s gezwommen, met als PR van de dag de bijna 10 seconden die Yaro Roodenburg van zijn tijd afhaalde op de 100 rug.
Ook de medaille- oogst was niet slecht: de ploeg vertrok met 28 medailles naar huis.
De middag begon met de 4x100 vrij voor heren, met een tweede plaats voor Yuri en Ivan van Omme en Wouter en Martijn de Win. Het dames team met Chantal van der Perk, Senna van Dongen, Carmen Baart en Femke van der Linde haalde op deze afstand eveneens een tweede plaats.
In de categorie minioren 4 zwom Latona Baart naar het goud op zowel de 25 vlinder als de 50 rug. Sabrina de Graaf tikte als tweede aan op de 100 rug en Max Muller als derde. Bij minioren 6 won Jesse de Win het goud op de 50 school en de 100 rug. Yaro Roodenburg viste brons uit het water op de 100 rug. Bij de meisjes zwom Chadassa Mannee naar een zilveren medaille op de 50 school, het brons was hier voor Carmen Muilwijk. Debby van Steenderen werd tweede op de 100 rug.
In de categorie junioren 2 versloeg Carmen Baart zowel op de 50 vlinder als op de 50 vrij de concurrentie. Femke van der Linde volgde goed met een tweede plaats op de 50 vlinder en een derde op de 50 vrij. Bij de jongens haalde Bas van den Sigtenhorst op de 50 vlinder en de 50 vrij brons.
Senna van Dongen zwom bij meisjes jeugd naar zilver op de 100 rug en de 200 wissel. Bij de jongens haalde Yordi Oetringer brons op de 50 vrij. Hanneke Meesters tikte bij meisjes senioren als eerste aan op de 50 vrij en Evelien van Leeuwen won zilver op de 200 rug. De heren zwommen 50 rug, met een zilveren medaille voor Ivan van Omme, en 100 vrij, met goud voor Wouter de Win en brons voor Yuri van Omme.
De 4x50 wisselslag estafette met Carmen Baart, Senna van Dongen, Chantal van der Perk en Femke van der Linde, werd winnend afgesloten en hetzelfde gold voor de 4x25 schoolslag estafette, met Tim Muller, Chadassa Mannee, Jesse de Win en Carmen Muilwijk.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!