Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Sekscampers mogen niet op carpoolplaats

19 januari 2007

PAPENDRECHT - De rechtbank in Dordrecht heeft de gemeente Papendrecht in het gelijk gesteld in de zaak tegen de exploitant van de sekscampers op de carpoolplaats langs de N214/N3.

Een langlopende juridische procedure ging aan de uitspraak vooraf. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verplicht om voor het exploiteren van een seksinrichting een vergunning te hebben. De exploitant in kwestie vroeg vergunning aan, maar de gemeente weigerde deze op grond van het bestaande prostitutiebeleid. Uiteindelijk legde de gemeente de exploitant een dwangsom op.
De vraag waar het vervolgens in juridische zin om draaide, was of de campers kunnen worden aangemerkt als seksinrichting als bedoeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De rechter heeft nu dus uitgesproken dat dat inderdaad het geval is.

Een sekscamper moet voldoen aan in de in APV gestelde eisen omtrent inrichting, hygiëne en gedrag om in aanmerking te kunnen komen voor een vergunning. Nu met de campers niet aan deze eisen kan worden voldaan, heeft de gemeente naar het oordeel van de rechter de vergunning terecht geweigerd.
Verder voerde de exploitant als argument aan dat de gemeente de aanwezigheid van de sekscamper langdurig had gedoogd. De rechter oordeelde dat van gedogen nooit sprake is geweest.
De exploitant kan tegen de uitspraak van de rechtbank nog beroep instellen bij de Raad van State.

Lees meer over:

carpoolplaats sekscampers
Deel dit bericht met je vrienden!