zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Nieuwe bestrating voor het centrum

27 maart 2007

PAPENDRECHT - De bouw van het nieuwe winkelcentrum is inmiddels zover gevorderd dat maandag 2 april gestart wordt met aanleg van de nieuwe bestrating in het centrum. Vanaf die dag is een deel van de Veerweg definitief afgesloten voor doorgaand verkeer, want dat wordt wandelgebied. Met bebording wordt verkeer omgeleid. Bussen van Arriva rijden via Weteringsingel, Overtoom en de nieuwe oprit aan het Bosch naar de Veerdam. De huidige bushaltes blijven in gebruik.

Officieel startsein
Op maandag 26 maart werd het officiële startsein gegeven door de wethouders Van Leeuwen en Vogel, door het openen van een tijdelijk coördinatiepunt. Deze is ingericht in de voormalige slijterij Mitra die leeg stond. De gemeente, de aannemer en de afbouwcoördinator van de nieuwe winkels WPM hebben daar een vertegenwoordiger gevestigd die vragen van omliggende bewoners en ondernemers iedere dag van 9.00 tot 10.00 zal beantwoorden.

 


 
 


Werkzaamheden
De werkzaamheden voor de totale openbare ruimte rondom het winkelcentrum vinden plaats in de periode van april tot en met september. De werkzaamheden worden achtereenvolgens uitgevoerd. Het gaat daarbij om aanleg van kabels en leidingen, verwijderen van asfalt, klinkers en tegels, verwijderen van funderingslagen, aanleg van het hoofdriool en de nieuwe verharding en natuurlijk het plaatsen van banken, fietsenrekken, afvalbakken, openbare verlichting, bomen en plantvakken. Zo wordt het nieuwe centrum van Papendrecht voorzien van hoogwaardige buitenruimte, met nieuwe materialen en producten, zodat het in het nieuwe centrum aangenaam verblijven en winkelen is.

Veerweg
Op de Veerweg - van de ABN-AMRO bank tot aan de kruising van het Westeind - wordt in de maanden april en mei gestart met aanleg van het nieuwe wegvak. Aan beide zijden van dit deel van de Veerweg worden voorzieningen getroffen om winkels en horeca voor voetgangers bereikbaar te houden. Het zal daarna ook weer open gaan, omdat dat ook de aanvoerweg voor de expeditietrailers wordt.

Passage
Vervolgens wordt in juni de Passage (tussen de twee delen van het w.c.) en de entree tot de achterzijde van de Rabobank onder handen genomen. Ook het Oude Veer zal dan worden aangepakt door aannemer KWS. In juli en augustus volgen dan alle andere omliggende weggedeelten.

Lees meer over:

winkelcentrum veerweg
Deel dit bericht met je vrienden!