Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Het SMS-kinderfonds nu in alle Drechtsteden

17 april 2007

DRECHTSTEDEN – Op donderdag 19 april 2007 geeft wethouder Sociale Zaken Ronald van der Horst van de gemeente Zwijndrecht de regionale aftrap voor het SMS-kinderfonds voor alle kinderen in de Drechtsteden. Hij doet dit om 14.30 uur op basisschool De Bron in Zwijndrecht. Daar gaat hij met de kinderen van groep 4 en 5 sporten.

Het SMS- fonds bestond al in Dordrecht. Sinds 1 januari 2007 kunnen ook kinderen uit de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht er gebruik van maken. Deze gemeenten stellen geld beschikbaar om alle kinderen in de gelegenheid te stellen actief muziek te maken, te sporten en lid te worden van een vereniging.

Wat is het SMS-kinderfonds?
SMS staat voor School, Muziek en Sport. Het SMS-fonds is bedoeld om het voor kinderen die in een armoedesituatie leven mogelijk te maken mee te doen aan activiteiten met leeftijdgenootjes. Gezinnen die moeite hebben om rond te komen, hebben vaak geen geld om kinderen te laten sporten bij een vereniging, naar muziekles te laten gaan of mee te laten gaan met een schoolreisje. Met een bijdrage uit het SMS-fonds kunnen ook kinderen uit deze gezinnen meedoen.

Kinderen aanmelden voor een bijdrage uit het fonds
De Stichting Leergeld Drechtsteden en de Stichting Jeugdsportfonds Zuid Holland voeren de regeling voor de zes gemeenten uit. Onderwijskrachten, verenigingsbestuurders of jeugdhulpverleners, kunnen na overleg met de ouders kinderen in een armoedesituatie aanmelden bij een van de twee stichtingen voor een bijdrage uit het SMS-Kinderfonds. De stichting neemt dan contact op met de ouders of verzorgers en met de gekozen vereniging of instelling. De bijdrage voor bijvoorbeeld contributie en/of attributen wordt direct op de rekening van de vereniging of instelling gestort.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de Stichting Leergeld Drechtsteden (078) 632 41 14 of de website bekijken www.leergelddordrecht.nl. Van deze site kunt u ook een aanmeldingsformulier downloaden. Voor de Stichting Jeugdsportfonds Zuid Holland belt u naar (020) 695 78 48 of bezoekt u de website www.jeugdsportfonds.nl

Lees meer over:

drechtsteden sms kinderfonds
Deel dit bericht met je vrienden!