zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Schrijver Jan Siebelink in Papendrecht

18 april 2007

PAPENDRECHT – De zeer succesvolle auteur van het boek "Knielen op een bed violen" was dinsdagavond in de Morgensterkerk als afsluiting van een serie lezingen over het boek. De eerste avond was verzorgd door Piet Kaptein over de literaire kant van het boek. De tweede avond door ds Piet van Die over het religieuze aspect en ten slotte kwam vandaag de auteur zelf om de vele vragen, die tijdens de beide voorgaande avonden waren opgekomen, te beantwoorden.

De belangstelling was overweldigend. Enkele honderden bezoekers luisterden geboeid naar de schrijver die een heel openhartige wijze van antwoorden had op soms zeer indringende vragen. Het boek is weliswaar een roman maar heeft zoveel historische gelijkenis met het gezin waar Jan Siebelink in opgroeide dat het de lezer een goed beeld geeft van wat er zich bij streng religieuze sekten, zoals die van de Paauwianen, afspeelt. Veel oudere protestanten in Nederland kunnen zich iets voorstellen hoe het daar aan toe ging. Toch vertelde Siebelink dat zijn boek ook in meer katholieke streken zoals Brabant en Limburg, en bij nuchtere NoordHollanders, goed verkocht wordt. De auteur wordt daarom constant gevraagd in het hele land lezingen te houden. De wijze waarop het in Papendrecht was aangepakt, met de twee voorbesprekingen, noemde hij bijzonder. De aanwezigen lieten duidelijk blijken dat zij z'n komst en optreden zeer gewaardeerd hadden.

Deel dit bericht met je vrienden!