donderdag 5 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Mevrouw Drewel-Musch viert honderdste verjaardag

4 mei 2007

PAPENDRECHT – Inwoonster van Papendrecht mevrouw Drewel-Musch vierde dinsdag 1 mei haar honderdste verjaardag. Burgemeester De Bruin bezocht haar vrijdag 4 mei in Woon-zorgcentrum De Wieken om haar te feliciteren.

Mevrouw Drewel werd op 1 mei 1907 geboren in het noorden van het land, waar ze het grootste deel van haar leven woonde en werkte. Met haar man en zoon Jan werkte zij als zelfstandige. Na de oorlog ging de familie met een groentekar langs de deur, later exploiteerden ze een eigen benzinepomp en vervolgens Rijschool Drewel. In een Dafje kreeg men voor 4,00 gulden een uur les, ook motor- en vrachtwagenlessen werden verzorgd door de familie.

Mevrouw Drewel kwam in 1993 in Papendrecht wonen, omdat haar zoon hier woonde. Sinds 2005 woont ze in De Wieken, waar ze nog altijd geniet van de aandacht voor haar en van de activiteiten, zoals spelletjes met spreukwoorden. Mevrouw Drewel heeft vier kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en spreekt - zoals ze zelf zegt - twee talen: Gronings en Nederlands.

Op de foto is ze te zien met burgemeester De Bruin en haar kleindochter Gina Schmitt.

Deel dit bericht met je vrienden!