maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

De heer Lub neemt afscheid van de brandweer

4 mei 2007

PAPENDRECHT – Donderdag werd in de brandweerkazerne van Papendrecht officieel afscheid genomen van Cees Lub. Hij was sinds 1991 commandant van de plaatselijke brandweer en gaat nu met pensioen. Burgemeester de Bruin roemde hem voor de uitstekende samenwerking die hij had ondervonden.

Ook de regionaal commandant P. Bos, collega J. Huisman, officier van dienst Drechtsteden Noord en, Frans van der Veere, de waarnemend commandant, sprak namens de plaatselijke medewerkers mooie woorden voor Cees die in de loop van de jaren bleek omgeturnd van tegen, naar steeds meer, regionale samenwerking.

Inmiddels heeft dat er toe geleid dat de brandweer van de gemeenten Alblasserdam, Sliedrecht, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht optimaal samenwerken.

Begonnen met een officier van dienst regeling voor deze vijf gemeenten, maar inmiddels uitgegroeid tot een taakverdeling voor bepaalde specialismen. Op deze manier behoeven de afzonderlijke gemeenten niet ieder een hulpverleningsvoertuig te hebben of een watertaak waar veel meer en dikkere slangen voor nodig zijn. Naast de vaste bezetting van de kazerne (beleid, opleiding en techniek) zijn er 33 vrijwilligers voor Papendrecht waarvan de helft destijds begonnen is als hobbyist bij de Jeugdbrandweer. Men hoopt uit die groep nog twee nieuwe vrijwilligers te kunnen werven.

Voor de nieuwe commandant is de sollicitatie procedure inmiddels gestart: men zoekt een schaap met vijf poten.

Foto 1) Naast de vele mooie woorden kregen Cees Lub en z’n vrouw ook leuke cadeaus en bloemen. Die laatste zullen waarschijnlijk verwelken alvorens ze in Zuid Frankrijk aankomen, waar het echtpaar Lub vijf maanden gaat genieten van hun caravan.

Foto 2) Frans van der Veer zorgde er, als gastheer en representant van alle Papendrechtse brandweermannen, voor dat het afscheid van Cees Lub een feestelijke middag werd.

Lees meer over:

brandweer commandant cees lub
Deel dit bericht met je vrienden!