Alles over Papendrecht...
07mei 2007

Huis-aan-huiscollecte Rode Kruis

PAPENDRECHT – Elk jaar, in de tweede helft van juni, mag het Nederlandse Rode Kruis een huis-aan-huiscollecte organiseren. Dit jaar zal deze collecte worden gehouden van maandag 25 tot en met zaterdag 30 juni.

De opbrengst van de collecte wordt gedeeltelijk afgedragen aan het landelijk bureau van het Nederlandse Rode Kruis voor internationale hulpverlening. Het overige deel gebruikt de afdeling Papendrecht voor het uitvoeren van activiteiten binnen onze gemeente. Zo verzorgt het Rode Kruis creatieve middagen voor ouderen in het Dienstencentrum en in de Stolpehove, zowel in de locatie De Markt als in de Waalburcht. Verder worden eenzame mensen bezocht en er wordt bemiddeld bij aangepaste vakantiereizen voor gehandicapten, georganiseerd door het landelijk Rode Kruis.

De afdeling Papendrecht verzorgt ook de Eerste hulp bij de Rabo Clubkasrun, de Lenteloop, de Avondvierdaagse, de Wielerronde, het PowerPark festival en andere grote plaatselijke evenementen. Vrijwilligers van het Jeugd Rode Kruis geven instructielessen Eerste hulp op enkele basisscholen.

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Papendrecht, zoekt voor deze collecte dringend nog collectanten die in hun eigen wijk langs de deuren willen gaan. Bel daarvoor 078 615 07 95 of mail naar avanderent@kpnplanet.nlDeel dit bericht met je vrienden!