woensdag 27 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Ronald Roos prolongeert eerste prijs wielerronde

2 juni 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 2 juni is de 54ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C. Hooftlaan.

Om 14.15 uur stonden de Masters 40+ aan de start om 50 kilometer weg te trappen om de “Grote Prijs Autobedrijven van Wijngaarden B.V.”.
Sjaak Olsthoorn uit Schipluiden werd winnaar, Hans Weeda uit Zuidland finishte als tweede. Leo van Dorp zorgde ervoor dat het erepodium compleet was. De ervaren renner uit Zwartewaal was goed voor “brons”. Papendrechter Chris Maas eindigde na een ruim uur koersen op de 11de plaats.

Hierna kwamen om 15.45 uur de Elite/Beloften in actie om de “Grote Prijs Rabobank Drechtsteden Midden-Noord”. Net als bij de Masters 40+ was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. Nico Vuurens (Meerkerk) en Marcel Alma (Harskamp) waren oppermachtig. Een groot gedeelte van de koers bepaalden zij als 2-tal over het 1600 meter lange parcours de snelheid en de strijd. In de eindspurt finishte echter Ronald Roos (Hoogstraten, België) net als in 2006 als eerste en Rob Disseldorp (Rijpwetering) als tweede. Gerhard Klijnhout (’s-Gravendeel) werd in deze categorie als laatste gefeliciteerd door rondemiss Sandra Havelaar.

Papendrechter Gideon de Jong finishte als 21ste en bleek in de loop van de koers te veel energie verspild te hebben om kans te maken op een plek op het erepodium in zijn eigen “wielerdorp”.

Deel dit bericht met je vrienden!