Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek D1 eindigt als derde op internationaal toernooi

12 juni 2007

PAPENDRECHT - Het D1 elftal van de v.v. Drechtstreek is weer terug in Nederland. Maandagmorgen arriveerden de moegestreden voetballers weer bij hun club. Zij zijn als derde geëindigd op de United World Games
in het Oostenrijkse Klagenfurt.

Op drie achtereenvolgende dagen moest het elftal aantreden tegen ploegen uit Slovenië, Oostenrijk en Servië. Eén wedstrijd werd verloren met 0-1 en vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Zelfs tijdens de wedstrijd om de derde en vierde plaats werd er gelijk gespeeld. Strafschoppen moesten de winnaar bepalen. Doordat keeper Michel de Heer drie strafschoppen wist te stoppen, kon D1 derde worden in hun poule en dat is in dit internationale gezelschap een resultaat om trots op te zijn. De prijsuitreiking op zondagmorgen maakte dan ook diepe indruk op de mannen.

De groep was woensdagavond per bus vertrokken naar Oostenrijk en arriveerde donderdag in Klagenfurt, waar ze zich aanmeldden bij de toernooileiding. Aan het eind van de middag moesten ze aantreden voor het ridderdiner in een kasteel vlakbij het de sportaccommodatie. Tijdens de officiële openingsplechtigheid moesten alle  elftallen in de stijl van de Olympische Spelen naar een groot podium lopen. Van alle deelnemende landen werden de volksliederen gespeeld en gezamenlijk bracht men het ingestudeerde speciale toernooilied ten gehore, een zeer indrukwekkende happening.

Nu het toernooi er weer op zit, kijken trainster Kim Epping en leider John de Paus terug op een zeer geslaagd toernooi: ”Het was geweldig om in dit internationale gezelschap te zien hoe de jongens het naar de zin hadden. Dit was een ervaring die ze niet snel zullen vergeten”.

Dinsdag moest iedereen weer naar school want het gewone leven gaat gewoon door.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!