donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Oranje-Nassauschool sponsort Hoop voor Albanië

26 juni 2007

PAPENDRECHT - Een aantal kinderen van de Oranje-Nassauschool heeft namens de hele school op dinsdag 26 juni een mooi bedrag overhandigd aan Kees Verheul van stichting Hoop voor Albanië.
Tijdens de oranjemarkt op Koninginnedag stond de school met een stand om geld in te zamelen voor deze stichting. De collecte na afloop van de Pinksterviering, die gehouden werd in de Morgensterkerk, was voor dit zelfde doel. Het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs heeft daar nog een gift bij gedaan, zodat er uiteindelijk een mooi bedrag van maar liefst € 950,- kon worden overhandigd.

De stichting kan dit geld goed gebruiken voor een schooltje in Zhelizhan, een dorpje van ongeveer 2000 inwoners in Albanië. Dit gebouwtje is 19 jaar geleden gebouwd, maar het ziet eruit alsof het elk moment kan instorten. Daarom is de school momenteel ook gesloten, omdat het dak zo slecht is dat het onverantwoord is om binnen te zitten. De bedoeling is dat de school stevig wordt gerenoveerd. Naast de school komt ook een kleine medische post, zodat er zowel aandacht voor onderwijs als gezondheid kan zijn. De 90 kinderen van de school krijgen nu les in een lokaaltje in het plaatselijk café. De Oranje-Nassauschool is blij dat de kinderen hier iets kunnen betekenen voor de kinderen daar.
Voor meer info zie www.oranje-nassauschool.net.

Deel dit bericht met je vrienden!