dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Eerste diploma's voor peuters van Muziek op schoot

30 juni 2007

PAPENDRECHT - Samen zingen, spelen, bewegen, luisteren en muziekinstrumentjes gebruiken: de cursus Muziek op Schoot van MuziekSchool Papendrecht is een bonte verzameling van muziek- en spelactiviteiten. De afgelopen periode hebben de peuters van de eerste lichting zich uitermate vermaakt met hun moeders en oma’s en hun docente Annet van de Hesseweg. De cursus werd afgesloten met een écht diploma en een speciaal afscheidsliedje van de Muziek op Schoot mascotte Koekiemonster.

Muziek heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind: het zingen van liedjes draagt bij aan de taal- en spraakontwikkeling en motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Ook de zintuigen en de fantasie worden geprikkeld. Bovendien is de cursus voor kinderen een vrolijke kennismaking met andere leeftijdsgenoten. Daardoor wordt ook de sociale en emotionele ontwikkeling gestimuleerd. Met een vertrouwde volwassene (mama, papa, oma, opa, oppas) in de buurt, leren ze op hun beurt te wachten en samen te spelen.

Liedjes en muziek geven kleur aan de wereld van het jonge kind. Kinderen zingen zelf ook graag en vinden het leuk te experimenteren met geluid. Melodie en ritme hebben dan ook vaak direct hun aandacht. Samen zingen en dansen is ontspannend en zorgt voor een goede en gezellige sfeer. In de hectiek van alledag wil het samen zingen er nog wel eens bij inschieten. Eeuwenoude traditionele liedjes, die van ouder op kind overgedragen worden, en liedjes die de tijd overleefd hebben, blijven door dit soort cursussen behouden en zorgen voor cultuuroverdracht.

Met de kinderen op schoot of met z’n allen in een kring worden liedjes gezongen die gaan over dagelijkse handelingen: kietelversjes, aankleed-, bad-, speel- en troostliedjes. Er komt veel spel en beweging aan te pas en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige muziekinstrumentjes, huishoudelijk materiaal en speelgoed. Zo wordt op een ontspannen en gezellige wijze een basis gelegd voor de (muzikale) ontwikkeling van de kinderen.

MuziekSchool Papendrecht verzorgt deze cursus opnieuw vanaf september op de woensdagen in zalencomplex De Palm te Papendrecht. Voor meer informatie over Muziek op Schoot of het complete cursus aanbod kunt u kijken op www.muziekschoolpapendrecht.nl of bel 06-4095 9438

Lees meer over:

muziekschool papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!