dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Dode hoek - vrachtauto op Oranje-Nassauschool

6 juli 2007

PAPENDRECHT - De groepen 7 en 8 van de Oranje-Nassauschool hebben op donderdagochtend 5 juli voorlichting gekregen over het gevaar van de dode hoek bij vrachtauto's. Een grote gele truck van chauffeurs vereniging Friesland stond bij de school om zo het probleem goed te kunnen laten zien.
Eerder dit jaar ontving de school vanuit het Ministerie van Verkeer en Waterstaat boekjes waarin dit probleem werd beschreven. Echter, de school vond de verhaallijn waarin dit werd beschreven niet geheel passend bij hun identiteit. Daarom heeft de school de boekjes teruggestuurd naar het Ministerie. Als reactie daarop is deze truck bij school gekomen. In de trailer vertelde de chauffeur het e.e.a. en liet middels een beamerpresentatie enkele gevaarlijke situaties zien. De chauffeur liet de kinderen de vier woorden 'kruip er nooit langs' regelmatig herhalen. Vrachtwagenchauffeurs kunnen als ze afslaan op een gegeven moment niet meer zien of er een fietser naast hun fietst. Dat is de zogenaamde dode hoek. Na de presentatie in de tralier liet de chauffeur buiten o.a. de dodehoekspiegel zien.

Lees meer over:

Oranje-Nassauschool
Deel dit bericht met je vrienden!