Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Paapstempels te zien in Museum Dorpsbehoud

6 augustus 2007

PAPENDRECHT - In 2005 bestond Papendrecht 900 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd de Stichting Betaalpenning Papendrecht 900 opgericht. In opdracht van deze stichting werden speciale herdenkingsmunten ter waarde van 2 euro geslagen.
Deze munt, de Paap, kon in het jubileumjaar als betaalmiddel worden gebruikt.
De meeste Papen werden echter niet ingeleverd. Daardoor kon de Stichting Gehandicaptensport met de opbrengst van de niet ingeleverde munten worden verblijd.

Het bestuur van de Stichting Betaalpenning, bestaande uit Peter Brandenburg, Ed de Jong en Arwin Polder, was van mening, dat de stempels, waarmee de Paap was geslagen maar op één plek thuishoorden: In Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 te Papendrecht.

Namens het bestuur van de Stichting Betaalpenning kwam Ed de Jong naar het Oudheidkundig Museum/Informatiecentrum om de stempels, alsmede een aantal Papen officieel te overhandigen aan het bestuur van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.


Ed de Jong van Stichting Betaalpenning  en
Dorpsbehoud voorzitter Margré van Wijngaarden bekijken
de stempels van voor- en achterkant van de Paap.


Stempels en Papen hebben een plekje gekregen tussen lepeltjes, asbakken en tegeltjes.

Het bestuur van Dorpsbehoud was zeer verguld met deze aanwinst voor het museum. Nadat stempels en  Papen uitgebreid waren bewonderd, werd er een plekje vrij gemaakt in een vitrine van de grote tentoonstellingszaal, waar ze “te pronk” liggen bij  andere herdenkingsuitgaven, zoals asbakken, lepeltjes, tegeltjes en zelfs grammofoonplaatjes.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, tevens een mooie gelegenheid om de tentoonstelling “Koopt in den vreemde niet, wat uw eigen dorp u biedt!” te bezichtigen.
Museum Dorpsbehoud is ook toegankelijk voor mensen met een beperking, de toegang is gratis evenals een kopje koffie of thee.
Openingstijden; Woensdagmorgen van 9 – 11, zaterdagmiddag van 14-16 uur.
N.B.: Met ingang van 1 september is Museum Dorpsbehoud op woensdagmorgen geopend van 10 – 12 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!