dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Speciale cursus voor de kids:muziek & co

1 oktober 2007

PAPENDRECHT -MuziekSchool Papendrecht heeft voor kinderen van 6 t/m 8 jaar een nieuwe cursus opgezet op het gebied van dans, muziek en drama. Met behulp van leuke thema’s beleven ze onder begeleiding van docente Joke Freijsen elke week een nieuw avontuur waarbij samenspel en samenwerken centraal staan. Zo ontdekken ze spelenderwijs de wereld van dans, muziek en drama.

Buiten een kennismaking met de diverse disciplines is de cursus een goede bijdrage aan de algemene ontwikkeling van de kinderen. Per week zal één van de disciplines centraal staan. De ene week zal geëxperimenteerd worden met muziek en instrumenten terwijl de week erna een toneelstuk zal worden uitgevoerd waarbij de kinderen specifieke opdracht krijgen met betrekking tot de gekozen “typetjes”. Met dansen op het muzikale sprookje “Peter en de Wolf” wordt kennis gemaakt met klassieke muziek en komen allerlei dansoefeningen aan bod.

Voor alle drie de disciplines zijn maat, ritme en verhaalverloop van groot belang. Omdat dans, muziek en drama zo dicht bij elkaar liggen en vaak een combinatie zijn van elkaar, sluit het reeds geleerde in de ene les aan op de nieuwe stof van de volgende les.

Naast deze nieuwe speciale cursus zullen ook de lessen MUZIEK OP SCHOOT en ONTDEK DE MUZIEK met docente Annet van de Hesseweg weer van start gaan.

MUZIEK OP SCHOOT
Samen zingen, spelen, bewegen, luisteren en muziekinstrumentjes gebruiken: de cursus Muziek op Schoot is een bonte verzameling van muziek- en spelactiviteiten. Muziek heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind: het zingen van liedjes draagt bij aan de taal- en spraakontwikkeling en motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Met een vertrouwde volwassene (mama, papa, oma, opa, oppas) in de buurt, leren ze op hun beurt te wachten en samen te spelen.

Liedjes en muziek geven kleur aan de wereld van het jonge kind. Kinderen zingen zelf ook graag en vinden het leuk te experimenteren met geluid. Melodie en ritme hebben dan ook vaak direct hun aandacht. Samen zingen en dansen is ontspannend en zorgt voor een goede en gezellige sfeer. In de hectiek van alledag wil het samen zingen er nog wel eens bij inschieten. Eeuwenoude traditionele liedjes, die van ouder op kind overgedragen worden, en liedjes die de tijd overleefd hebben, blijven door dit soort cursussen behouden en zorgen voor cultuuroverdracht.Zo wordt op een ontspannen en gezellige wijze een basis gelegd voor de (muzikale) ontwikkeling van uw kind.

ONTDEK DE MUZIEK
Al op jonge leeftijd is de muzikale aanleg in ontwikkeling. Bewegen is voor kleuters heel belangrijk als basis voor het ontdekken van de muziek: op je tenen staan en met je handen zo hoog mogelijk reiken bij het horen van hoge noten, of over de grond kruipen als de muziek heel laag klinkt. Door middel van muziekspelletjes wordt goed en geconcentreerd luisteren gestimuleerd. Deze spelletjes zijn ook een goede manier om de motoriek en uitspraak van de kinderen op een speelse wijze verder te ontwikkelen.

De cursussen zullen na de herfstvakantie starten en gehouden worden op de woensdagmiddag in De Palm te Papendrecht. Aanmelden kan tot en met 20 oktober. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.muziekschoolpapendrecht.nl of vanaf 18.00 uur via 06 - 4095 9438.

Lees meer over:

muziekschool papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!