Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Nederland Record voor masters AV Passaat

1 oktober 2007

PAPENDRECHT -Afgelopen zondag zijn de mannen in Amstelveen Nederlands Kampioen geworden in de masters categorie 55 + op het onderdeel 4 X 800 meter estafette. Hierbij vestigden zij direct een Nederlands Record. Dit is een volgend succes passend in het succesvolle jaar van de fusie vereniging AV Passaat. Onder ideale weersomstandigheden en een perfecte ambiance (er werden op dit NK in Amstelveen ongeveer 600 estafettes verlopen) kwam de ploeg tot een tijd van 11 minuten en 15 seconden.

Alex Halter wist als start loper direct een goede aanzet tot dit succes te geven. De wissel met Arie van der Leun verliep soepel waardoor de vaart er goed in bleef. Arie wist het stokje vervolgens binnen het wisselvak aan Albert Stehouwer te geven die op zijn karakteristieke loopwijze het publiek verbaasde met zijn snelheid. De slotloper Cor Terlouw wist vervolgens zijn 2 rondjes dusdanig snel te lopen dat het Nederlands record op 11 minuten en 15 seconden in bezit kwam van de 55+ mannen van AV Passaat. De mannen werden hierbij gecoached door de reserve loper Frans Bouter.

Lees meer over:

av passaat
Deel dit bericht met je vrienden!