woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt eerste ronde Zwemcompetitie

1 oktober 2007

PAPENDRECHT Afgelopen zaterdag vertrok een grote groep zwemmers van de Geul naar het Vrijburghbad in Middelburg om daar de eerste ronde van de KNZB Zwemcompetitie te zwemmen. Er werden flink wat tijden verbeterd en ook veel PR’s gezwommen. Het PR record van de dag kwam op naam van Rob van Leeuwen, die op de 100 vrij bijna 12 seconden van zijn beste tijd afzwom.

De jongste zwemmertjes zwommen 25 rug, met mooie PR’s voor Iris van Valen en Max Muller, en 50 vrij, met een zilveren plak voor Ben Muller. Minioren 5 en 6 zwommen 100 school, waarbij Jesse de Win het goud opeiste bij de jongens en Djamari Oetringer het zilver bij de meisjes. Op de 50 rug was er brons voor Djamari en zilver voor Yaro Roodenburg. In de categorie junioren 2 deed miniorenzwemmer Jesse de Win goede zaken door zowel op de 100 wissel als op de 100 vrij naar het zilver te zwemmen. Bij de meisjes werd Femke van der Linde derde op de 100 wissel en tweede op de 100 vrij. Het brons was hier voor Debby van Steenderen.

Jongens junioren 4 zwommen 200 school, met zilver voor Jasper de Win, en 50 vrij. Op deze afstand scherpte Jasper de Win het clubrecord onder de 14 en meteen ook onder de 15 jaar aan tot 27,37, wat hem eveneens een zilveren plak opleverde. Bij de meisjes jeugd ging op de 50 vrij het goud naar Carmen Baart en het brons naar Rachel Muller. Op de 200 school leverden juniorenzwemsters Chadassa Mannee, met een bronzen medaille, en Carmen Muilwijk, met een vierde plaats, een uitstekende prestatie. Op de 100 vlinder bij jongens jeugd was er zilver voor Yordi Oetringer en brons voor Nick Tiesema. De 200 vrij leverde Yordi een bronzen medaille op. Bij de meisjes senioren eiste Chantal van der Perk op de 100 vlinder het brons op en op de 200 vrij zwom ze naar zilver. De 50 vlinder bij de heren werd gewonnen door Wouter de Win, op de 100 school was er zilver voor Yuri van Omme en de 100 wissel leverde Wouter een zilveren plak op. Bij de dames zwom Sanne Buurman op de 100 school naar het brons.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!