woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

Eerste Speedowedstrijd de Geul

8 oktober 2007

PAPENDRECHT - Zaterdag werd in het Aquapulcabad in Dordrecht de eerste van vier Speedowedstrijden gezwommen. Bij deze wedstrijden komen alleen de jongere zwemmers aan de start, voor veel zwemmertjes is het ook een eerste kennismaking met de wat langere nummers. Zo zwommen Bas van Middelkoop, Max Muller en Ben Muller, allen minioren 4, voor het eerst 100 rug. Ze brachten het er keurig vanaf met tijden van rond of net onder de 2 minuten. Later kwamen ze ook nog in actie op de 100 vrij.

Bij meisjes minioren 4 zwom Sabrina de Graaf een mooi PR op de 50 vlinder. Yaro Roodenburg haalde bij jongens minioren 5 brons op de 100 vrij. Bij de meisjes pakte Latona Baart het PR record van de dag door op de 200 wissel 16 seconden van haar tijd af te halen, dit leverde haar een zilveren medaille op. Op de 100 vrij zwom ze naar het brons in eveneens een nieuw PR.

Jongens minioren 6 moesten aan de bak met 200 vrij. Jesse de Win zwom met 2.35.43 naar een nieuw clubrecord onder de 11 jaar en pakte met deze tijd het zilver.
Meisjes junioren 1 en 2 hadden een nog zwaarder programma: zij zwommen zowel de 200 vrij als de 200 school. Chadassa Mannee, Carmen Muilwijk, Djamari Oetringer en Debby van Steenderen lieten op deze afstanden keurige tijden noteren, waarbij Carmen en Djamari zich behoorlijk verbeterden ten opzichte van hun oude tijden.

Deel dit bericht met je vrienden!