vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Leerlingen van de Viermaster krijgen les over afvalverwerking

9 november 2007

PAPENDRECHT -Afgelopen dinsdag en woensdag was groep 6 van de obs De Viermaster helemaal in ‘afval’-sferen. Juf Myrna had met haar medestudenten, Esmeralda, Ariëtte en Patricia, een project over afval in Papendrecht opgezet. Hierbij kwamen onder andere onderwerpen als het scheiden en verwerken van afval aan bod tijdens een natuurles. De kinderen hebben geschat hoelang zwerfafval erover doet voor het vergaan is en hebben verbaasd kunnen constateren hoe lang dit duurt. Tijdens een geschiedenisles werd er ingegaan op het afval van vroeger en het ontstaan en veranderen van het milieubeleid van Papendrecht  door de jaren heen. Ook de vuilnisdienst in kwam aan bod. De kinderen kregen tijdens een aardrijkskundeles informatie over het afvalbrengstation in Papendrecht en zochten hiervan door middel van een namenregister en een plattegrond de locatie op. Daarbij hielpen ze de vuilnisdienst met het opzoeken van de adressen van een aantal bekende bewoners van Papendrecht (een aantal leerkrachten en leerlingen van de school), die in één van de opdrachten per ongeluk zouden zijn overgeslagen door deze vuilnisdienst met het legen van de containers.

Behalve het volgen van deze natuur-, geschiedenis- en aardrijkskundelessen, gingen de kinderen in die twee dagen, een paar keer op pad om het Vondelpark en het schoolplein afvalvrij te maken. De super enthousiaste kinderen, die voor deze gelegenheid gekleed waren in opvallende hesjes en gewapend met een knijper, gingen met veel plezier aan de slag. Aan het eind van de dag kwam er een bezemwagen van de gemeente het schoolplein op om al het verzamelde afval op te halen. De speciaal voor deze gelegenheid gemaakte posters van zes kinderen van de groep, blijven nog even op de Viermaster hangen om iedereen eraan te kunnen herinneren dat afval in de prullenbak hoort.

Deel dit bericht met je vrienden!