maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Scholieren demonstreren wegens werkdruk en worden aangehouden

23 november 2007

PAPENDRECHT –– Tijdens een scholierenactie zijn 7 scholieren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar uit Papendrecht, Alblasserdam en Krimpen aan de lek door politieagenten aangehouden omdat ze met eieren en tomaten gooiden. Dit gebeurde op vrijdag 23 november 2007. Ongeveer 300 scholieren van twee scholengemeenschappen verlieten rond 11.00 uur de scholen.

Ze liepen door de gemeente en gingen naar het gemeentehuis aan de Markt De scholieren kwamen in opstand tegen de hoge werkdruk en het aantal lesuren van 1040 per jaar. Een delegatie van de scholieren sprak met de secretaris/algemeen directeur van de gemeente Papendrecht. Tijdens de demonstratie gooiden de jongeren met eieren en tomaten. De jongens zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Lees meer over:

scholieren demonstratie
Deel dit bericht met je vrienden!