VV Drechtstreek wint ook tweede wedstijd tegen Asperen

03 december 2007

PAPENDRECHT - Een week na de thuisoverwinning van Drechtstreek tegen Asperen wist het ook in de retrunwedstrijd drie punten binnen te halen. Er werd met 0-1 gewonnen op een zwaar en hobbelig veld waar het enige doelpunt van de middag in de 54e minuut gescoord werd door Danny Griffioen. De matige eerste helft werd voornamelijk op de helft van Asperen gespeeld. Ondanks de grotere druk van Drechtstreek werden er geen doelkansen verzilverd.

Na de rust kwam Asperen fanatiek uit de startblokken waardoor er meer ruimte ontstond voor de ploeg van Aart Kersbergen. Het doelpunt van Griffioen was daar ook het gevolg van. Na het doelpunt voerde Asperen de druk op Drechtstreek op. Het schuwde daarbij keiharde overtredingen en provocaties niet. Het belangrijkste slachtoffer daarvan was Joey van Dam, die vijf minuten ervoor in het veld was gekomen. Hij werd door een tegenstander keihard bij de edele delen gegrepen en verweerde zich daarbij met een slaande beweging die hem rood opleverde. Scheidsrechter De Ruiter uit Gorinchem, die alleen de slaande beweging waarnam en niet de aanleiding ertoe, stuurde Van Dam toen hij weer opgelapt was van het veld en liet de veroorzaker van de eerste overtreding verder spelen. De sfeer in het veld werd er daarmee niet vriendelijker op en de scheidsrechter had er zijn handen vol aan. Er waren daarna nog tal van blessurebehandelingen van Drechtstreek spelers nodig. Ondanks de grote druk slaagde Drechtstreek er in overeind te blijven en sloot de wedstrijd verdiend met een overwinning af.

In de resterende twee thuiswedstrijden tot de winterstop, tegen achtereenvolgens Groot Ammers en SVW, de nummers 2 en 1 van de ranglijst, krijgt Drechtstreek de gelegenheid om de achterstand van vier wedstrijdpunten op die ploegen in te lopen en de aansluiting bij de top te waar te maken.

In de zaak van de afgebroken uitwedstrijd tegen koploper SVW van 17 november heeft de tuchtcommissie van de KNVB Drechtstreek veroordeeld tot een boete en een winstpunt in mindering op de ranglijst. De laatste vijf minuten zullen moeten worden uitgespeeld vanuit een tussenstand van 3-3. De boete en de straf zullen door Drechtstreek worden geaccepteerd, maar tegen de tussenstand van 3-3 zal beroep worden aangetekend. De ploeg blijft op het standpunt staan dat er geen doelpunt toegekend had mogen worden omdat de bal niet over de lijn kan zijn geweest.