zondag 20 juni 2021

Alles over Papendrecht

Vereniging hondenbezitters organiseert estafette

10 december 2007

PAPENDRECHT -De VVHP heeft het afgelopen weekend het jaar 2007 van “ Sport en Spel” afgesloten op het Slobbengors met een kerstspel voor alle deelnemers.

Het werd een estafette race waarbij de baasjes opdrachten kregen samen met hun hond. Het was mooi weer en het werd een plezierige strijd voor ieder. Uit iedere groep kwamen winnaars uit.
Cock van der Worm met zijn hond Ducky werd 1ste uit zijn groep en Ada Gerwig met haar hond Lizzy werd 1ste uit haar groep.

Ook kwamen er winnaars uit de verliezers ronde:
Gabriëlle Klootwijk met haar hond Inu werd hierbij 1st en Monique van der Broek met haar hond Anka werd 1ste van de verliezers ronde. Bij de uitreiking van de prijzen werd ieder getrakteerd op koffie,chocomel en koek ook werden de honden daarbij niet vergeten.

A.s. donderdag staat er voor de leden van Sport en spel nog een avond gepland waarbij de uitreiking van de behaalde certificaten plaats vindt, de behaalde jaarrapporten en de beste hond van 2007 wordt bekend gemaakt en krijgt buiten de behaalde beker ook de wisselbeker 1jaar mee.
Zondag 16 december wordt er nog een wandeling door Papendrecht georganiseerd voor alle leden van Sport en Spel en dan wordt het afwachten geblazen.

Verhuizen?
De hondensporters van de VVHP hebben allen wel moeite met het idee straks te moeten verhuizen uit het Slobbengors. Het doet ook de vereniging veel verdriet, vooral omdat er veel tegen zit en alles verschrikkelijk lang moet duren bij de gemeente. Al twee keer eerder waren de plannen er om te vertrekken en steeds werd het weer op het laatste moment uitgesteld. Of dit nog voor januari 2008 gaat geschieden, dat weet niemand. De plannen zijn er wel, maar verder laat de gemeente lang op zich wachten.
Het doet de vereniging nog steeds pijn om uit het parkje Slobbengors te moeten vertrekken, maar de cursussen gaan gewoon door, de vereniging laat zich door niemand meer gek maken.

Nieuwe cursussen
De VVHP organiseert voor eind januari 2008 een Cursus Elementaire Gehoorzaamheid. Deze cursus bestaat uit 15 lesuren. De 13 praktijklessen worden gehouden op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 en theorieavond op donderdagavond. Er hebben zich al aardig wat mensen voor deze cursus opgegeven, er kunnen er nog enkele bij.

Ook voor Sport en Spel kunnen enkele zich voor de proeflessen opgeven, hierbij moet de honden wel minimaal 1 jaar oud zijn, de basisoefeningen kunnen en sociaal zijn. Voor informatie kan men contact opnemen met Arja Smit 06 - 12 38 94 30 of b.g.g. Leni Rijks 06 - 27 07 77 86.

Deel dit bericht met je vrienden!