zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Alle 13 geslaagd bij schaakclub

13 december 2007

PAPENDRECHT - Alle 13 jongelui van de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam die vrijdag examen deden voor één van de Stappendiploma’s is geslaagd. De Sliedrechtse examinator Wim Hokken had daarmee net zoveel plezier van zijn werk als de opleiders bij de schaakclub (Jack de Ruijter stap 1), Jaap Lip (stap 2), Wim de Koning (stap 3), Hans v.d. Beukel (stap 4) en Meinte Smink (stap 4 extra en stap 5).

Voor Stap 1 slaagde Juan Carlos Ferrezuelo Lopez zelfs met een 10! Dat diploma werd ook gehaald door Lennard den Hartog (9) en Erik Visser (7,5). Voor Stap 2 slaagden Sven Romijn met een 8 en Remco Schimmel met een 6. Voor Stap 3 gingen de meesten op: Dillon Hugers (8,5), Léjanne v.d. Beukel (7,5), Wendy Blonk (7,5), Alexa van Empel (6,5) en Martijn v.d. Beukel (6). Het moeilijke diploma voor stap 4 werd gehaald door Diana Gairabekova met een 7,5 en Nikki Twigt met een 7. Pieter Modderkolk haalde met een 8,5 Stap 5, het op één na hoogste Stappendiploma van de schaakbond KNSB.
Het is de bedoeling dat in maart of april opnieuw examens voor Stappendiploma’s worden gehouden.

Mogelijk dat dan ook een flink aantal jongelui van enkele Alblasserdamse basisscholen mee kan doen. In Alblasserdam wordt schaakles gegeven door vrijwilligers van de schaakclub op Het Palet en ’t Nokkenwiel, locatie Boerenpad. Een derde school heeft ook belangstelling getoond in schaaklessen als onderdeel van de buitenschoolse opvang.

Op de voorste rij: Juan Carlos Ferezuelo Lopez, Erik Visser, Dillon Hugers en Lennard den Hartog. Op de tweede rij: Sven Romijn, Remco Schimmel, Diana Gairabekova, Wendy Blonk en Martijn v.d. Beukel. Op de achterste rij: Alexa van Empel, examinator Wim Hokken, Pieter Modderkolk, Léjanne v.d. Beukel en Nikki Twigt.

Deel dit bericht met je vrienden!