zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Verrassende zege schakers

17 december 2007

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft een verrassend grote overwinning behaald op het sterke Dordrecht 3, dat daardoor de koppositie kwijtraakte.

Bert Terlouw zette de toon door vlot te winnen. Op de overige zeven borden werd zware strijd geleverd, waarbij de Alblasserwaarders door vechtlust, secuur spel en een beetje geluk meestal aan het langste eind trokken. Door overwinningen van Hans van de Beukel, Cees van Meerkerk, Jo Pattinama en Pieter Modderkolk werd een sensationele 5-0 voorsprong opgebouwd. Dat Marius de Wit en Philip Kraaiveld op remise bleven steken en dat Meinte Smink na een lange partij verloor, was op het eindresultaat niet meer van invloed. Eindstand 6-2.

Papendrecht/Alblasserdam moet nu hopen op een misstap van Het Houten Paard uit Brielle om aanspraak te kunnen maken op promotie.

Het derde team boekte zelfs een nog grotere zege. Deze keer werd tegen IJsselmonde 2 op alle borden gewonnen. De 8-0 zege kreeg extra glans door de fraaie winst van invaller en jeugdspeler Diana Gairabekova.Het derde team gaat nu samen met Hendrik Ido Ambacht 2 aan de leiding. Beide teams ontmoeten elkaar in de laatste competitieronde.

In de interne competitie gaat Teus Punt in de strijd om de tweede periode ongeslagen aan de leiding. Bij de jeugd wordt deze week de laatste ronde gespeeld. Drie spelers maken nog aanspraak op het clubkampioenschap: Wendy Blonk, Dillon Hugers en Martijn van de Beukel.

Deel dit bericht met je vrienden!