maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis verdiept toegangskanaal haven van Melbourne

21 december 2007

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat het een omvangrijke opdracht heeft verworven ten behoeve van de verdieping van het toegangskanaal naar de haven van Melbourne, Australië. De opdracht wordt in alliantie met de Port of Melbourne Corporation uitgevoerd. De uitvoering duurt circa 2 jaar en de contractwaarde bedraagt circa € 300 miljoen. Heden heeft de Federal Minister for the Environment in Australië finale goedkeuring verleend aan de uitvoering van dit project.

Het project omvat het baggeren van zand, klei, verontreinigd slib en rots. Het werk zal onder andere worden uitgevoerd door een tweetal hoppers, waaronder de Queen of the Netherlands, backhoes en kranen. Na voltooiing van het project zal de haven van Melbourne bereikbaar zijn voor containerschepen met een diepgang tot 14 meter.

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis: “We zullen het werk volledig in alliantie met de Port of Melbourne Corporation uitvoeren. Samen met deze klant hebben we het hele besluitvormingstraject de afgelopen jaren voorbereid. De vergaande samenwerking met de klant en de strenge milieu-eisen die aan de uitvoering worden gesteld maken dit een uniek en grensverleggend werk .”

Dit project hangt samen met de groeiende mondiale transportstromen van containers; een markt die vooral gedreven wordt door de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume.

Deel dit bericht met je vrienden!