maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis: Ook 2008 wordt een sterk jaar

7 januari 2008

PAPENDRECHT - Tijdens de vandaag gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van baggerconcern Koninklijke Boskalis
Westminster nv blikte bestuursvoorzitter Peter Berdowski terug op een fantastisch jaar 2007 met diverse records. Hij bevestigde de eerder uitgesproken verwachting dat de nettowinst steeg tot circa € 200 miljoen. Boskalis behaalde vorig jaar een recordomzet van ruim € 1,8 miljard en nam voor meer dan € 2,6 miljard werk aan, waardoor de orderportefeuille steeg tot ruim € 3,3 miljard.

Ook voor de komende jaren verwacht Boskalis een structureel hoog vraagniveau in de baggermarkt, breed gespreid in de wereld en over de diverse marktsegmenten. Daarbij wordt tot 2012 een relatief beperkte capaciteitsgroei van sleephopperzuigers verwacht van circa 20%, die op basis van geïdentificeerde projecten naar verwachting volledig zal worden geabsorbeerd in de markt.

Voor 2008 rekent Boskalis wederom op een hoge omzet, een stevige vlootbezetting en goede operationele marges. Boskalis houdt vast aan zijn beleid van selectief aannemen en blijft gericht op
projecten met bovengemiddelde marges.

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis:
“Het omzetbudget voor 2008 zit grotendeels in portefeuille en veel van onze schepen zijn voor het overgrote deel van het jaar reeds ingepland. Echter, ook al is de orderportefeuille goed gevuld, er zit nog ruimte in de planning; die willen we gebruiken om krenten uit de pap te vissen, zowel voor 2008 als voor de jaren erna.”

Het ambitieuze vlootuitbreidingsprogramma van Boskalis ligt op schema. Eind december kwam de gerenoveerde jumbocutter Phoenix in de vaart, daarnaast heeft de onderneming vier sleephopperzuigers en een valpijpschip in aanbouw. In 2008 wordt jumbohopper Queen of the Netherlands verlengd en worden diverse sleepboten voor dochteronderneming Lamnalco opgeleverd. Tevens bestelde Boskalis in december de motoren voor twee nieuwe, innovatieve jumbocutters.

Boskalis publiceert op 19 maart 2008 de definitieve jaarcijfers 2007.

Deel dit bericht met je vrienden!