woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt in Middelburg

14 januari 2008

PAPENDRECHT - Zaterdag vertrok bijna de volledige wedstrijdploeg van de Geul naar Middelburg om daar de derde ronde van de KNZB Zwemcompetitie te zwemmen. Tijdens deze wedstrijd werden maar liefst 21 individuele medailles behaald en 36 persoonlijke records gezwommen. Het PR record was deze keer voor Bas van Middelkoop, die op de 100 rug een enorme tijdsverbetering van 17 seconden op de klokken zette. Ook de PR’s van Nick Tiesema en Rob van Leeuwen mochten er zijn.

De jongste zwemmers kwamen aan de start op de 50 school, met een tweede plaats voor Djamari Oetringer en Nick Molle en een derde plaats voor Bas van Middelkoop. Later in de middag zwommen zij nog 100 rug, waarbij Jesse de Win het goud opeiste en Yaro Roodenburg en Djamari Oetringer het brons. In de categorie jongens junioren 2 haalden Jesse de Win en Tim Muller respectievelijk zilver en brons op zowel de 50 vlinder als de 50 vrij. Bij de meisjes was er op deze afstanden twee maal brons voor Chadassa Mannee. Jasper de Win zwom in de categorie junioren 4 naar het zilver op de 200 wissel. Bij meisjes jeugd tikte Carmen Baart als derde aan op de 100 rug. Jongens jeugd zwommen 50 vrij met een tweede plaats voor Nick Tiesema en een derde plaats voor Yordi Oetringer. Ook op de 200 rug werd Yordi derde.

In de categorie meisjes senioren pakte juniorenzwemster Debby van Steenderen op de 200 rug belangrijke punten door als vijfde aan te tikken. Bij de heren was er op de 50 rug goud voor Ivan Van Omme, op de 200 school zilver voor Yuri van Omme. Op de 100 vrij scherpte Robbert Donk zijn eigen clubrecord aan tot 53.70, wat hem een zilveren medaille opleverde. Het brons was hier voor Wouter de Win.

De 4x25 school estafette werd door Jesse de Win, Djamari Oetringer, Yaro Roodenburg en Latona Baart overtuigend gewonnen. De 4x100 wissel heren werd door Ivan van Omme, Yuri van Omme, Wouter de Win en Robbert Donk afgesloten met een tweede plaats. Hetzelfde gold voor het damesteam met Carmen Baart, Claudia de Win, Chantal van der perk en Rachel Muller. Ook het meisjes estafetteteam op de 4x50 wissel, met Debby van Steenderen, Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee en Rachel Muller, zwom naar een tweede plek. Tenslotte was er nog zilver op de 4x100 vrij voor het jongensteam Nick Tiesema, Jasper de Win, Jeroen van Dijk en Yordi Oetringer.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!