woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Ruiteravond succesvol verlopen

21 januari 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag avond 18 januari werd een geslaagde avond. Voor het eerst sinds een aantal jaren werd er een kuur op muziek  georganiseerd. De bedoeling van een kuur op muziek is dat ruiters
of amazones op muziek een proef rijden.  In dit geval was het ook nog eens de bedoeling om dit met een thema te doen en om bijpassend verkleed de proef te rijden.

De avond begon met een spetterende demonstratie van manegeruiters die met de manege paarden een carroussel proef reden.

Op deze gezellige avond kwamen diverse leuke proeven voorbij, de winnaar bij de jeugd was Katinka van den Dool, die als laatste moest starten en met haar slaapliedje iedereen in slaap wiegde. Katinka reed een keurige proef, samen met haar, met papillotten uitgedoste, paard Madelief. Katinka was de enige jeugdruiter die een proef in haar eentje reed.

De overige jeugd ruiters hadden het zichzelf extra moeilijk gemaakt, door met zijn tweeen een kuur in elkaar te zetten, want bij een pas des deux, moet er natuurlijk ook nog synchroon gereden worden. De kuur met I'm a barbie girl (Nicole Vereecken en Lisa de Jonge) en de kuur van de Sugar Babes (Michelle Rubio en Larissa Mauroutsikos), waren zeer goed gelukt. De dames Nicole en Lisa hadden hun paarden roze geverfd en barbie poppen in de haren gevlochten. De Sugar Babes kwamen in het zwart en rood, met glitters de bak in. Ook reden er bij de jeugd nog twee pechvogels mee (Matthijs Keller en Lara de Visser).Hun proef ging hier en daar wat
mis, maar gezien de omstandigheden (op het laatste moment andere paarden, dus niet kunnen oefenen!), hebben ze een nette proef gereden. Klasse!

Bij de volwassenen, deden 3 ruiters individueel mee, namelijk: Pascalle Ridderhof met Pirates en uiteraard toepasselijk uitgedost! Op haar nog jonge paard Usher een Jazz nakomeling die op Z dressuur
niveau loopt. Pascalle had haar muziek keurig netjes afgestemd op de gangen van haar paard en uiteraard zat de bijbehorende papagaai op de schouder van de piraat.  Jacqueline van de Broek met Andre Rieux en haar nog maar 8 maanden onder het zadel zijnde schimmel Vegas die heerlijk ontspannen zijn proeven liep. Dit alles onder de fantastische begeleiding van haar zoontje Patrick op de viool en panfluit (uiteraard geplaybacked).
Dominique Kuiper met Big girls you are beautifull op haar Z fjord Sjolvir, die die avond gezien haar postuur (erg dik van veel kussens), eigenlijk niet op haar paard kon komen. Gelukkig werd zij op het paard geholpen door 2 omstanders. Jacqueline en Dominique werden gedeeld 1e, gevolgd door Pascalle.

Echter ook bij de volwassenen waren er een aantal Pas des deux. Amarantha Smits reed met de door haar geleende jonge haflinger merrie Zafir samen met Robin Brand op de haflinger ruin Stanley een prachtige
kuur op muziek. Beiden waren verkleed als elfjes en uiteraard de complimenten aan de moeder van Amarantha die deze prachtige kleding voor de dames gemaakt had. Jacqueline van de Broek met Vegas reed samen met Marcella van Noort op Winchin ook nog een pas des deux, en dit alles op muziek uit de 70 er jaren!
Schitterend uitgedost met grote zwarte pruiken en glitterpakken, reden zij een kuur op diverse stukken muziek, die goed bij elkaar pasten. Marcella verdient voor deze act nog een extra complimentje, aangezien ze dit
jonge paard nog maar net in haar bezit heeft! Bovenstaande 2 duo's hadden het best lastig, omdat beide teams met een onervaren paard aan de start verschenen. Wat gezien de omstandigheden bij een kuur op muziek wedstrijd: muziek, boxen langs de bakrand, luidruchtig publiek etc...best moeilijk is.  Waarbij de meer ervaren ruiter de verantwoordelijkheid kreeg om harder of zachter te moeten rijden,waar dat nodig was. Onderstaande team, was in dat opzicht in het voordeel. Marjon Snaaijer met Furzey een New Forrest pony start M bij de paarden en Dominique Kuiper met Sjolvir start Z. Marjon had een fantastische zwarte cape gemaakt vond ook de jury en met de make up was het in het donker een zeer angstaanjagend geheel (ook Sjolvir de fjord was het ermee eens dat het een angstaanjagend geheel was....) Marjon Snaaijer werd dan ook 3e, gezien haar prachtige kostuum en het nette gereden zijn.

Al met al was het een zeer geslaagde avond, die werd georganiseerd door Jacqueline van de Broek. Uiteraard moeten ook de heren van de techniek en alle andere vrijwilligers hartelijk bedankt worden, want zonder hun, was
dit alles niet mogelijk geweest.

Lees meer over:

ruiteravond
Deel dit bericht met je vrienden!