woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek verslaat koploper Arkel

28 januari 2008

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er in geslaagd om de attractieve en met veel inzet gespeelde wedstrijd tegen koploper Arkel winnend af te sluiten met 3-2. Voor Arkel werd daarmee een reeks van acht achtereenvolgende overwinningen afgesloten. Het was vanaf het begin duidelijk dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het ging allemaal heel snel toen Kevin de Boef voor Arkel al in de eerste minuut van de wedstrijd 0-1 scoorde. Al een minuut later schampte een schot van Jeroen Kuil de paal van het Arkel doel waardoor net niet de gelijkmaker ontstond. Bijna een kwartier later werd het toch 1-1 toen Peter van de Merwe een voorzet van Jeroen Kuil hard inkopte. Een kwartier later was het Arkel spits Jeroen de Ruiter die de ruststand op 1-2 bepaalde.

In de rust werd Melvin Wolters vervangen door de opnieuw sterk spelende Jan Abaisa die voor de nodige dreiging zorgde. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet en het lukte Jeroen Kuil om de 2-2 op het bord te brengen. Tot tien minuten voor het eind van de wedstrijd had het er alle schijn van dat beide ploegen met één punt naar huis zouden gaan totdat Peter van de Merwe met een keihard laag schot de Arkel doelman passeerde. De tien minuten die toen nog restten werden door scheidsrechter Vereggen uitgerekt tot 22 minuten. Bij elke spelonderbreking zette hij de tijd stil en daarmee zorgde hij voor een ongemeen spannend eind van de wedstrijd. Arkel was niet van plan om zich gewonnen te geven en het zette grote druk op de Drechtstreek defensie maar het lukte Drechtstreek stand te houden en via counters zelfs nog gevaarlijk te worden. In de 90e minuut werd de bal naar de vanaf eigen helft startende Peter van de Merwe gespeeld. De keeper van Arkel kwam ver zijn doel uit en de bal kwam uit een kluts tussen Van de Merwe en de keeper voor de voeten van Martijn de Jong, die de bal in het lege doel wilde schieten. Hij werd door een speler van Arkel van achteren neergehaald hetgeen hem een gele kaart kostte, maar hij voorkwam daarmee ook een 4-2 eindstand.

Drechtstreek haalde hiermee de drie punten binnen die nodig zijn om de aansluiting bij de top te behouden. Omdat er komende week wegens carnaval geen competitieprogramma is, wacht over twee weken wedstrijd tegen Groot Ammers dat drie punten voor staat op Drechtstreek.

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!