zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Titelaspiraties in de vrieskist

4 februari 2008

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft de titelaspiraties in de vrieskist gedaan na een nederlaag van 5-3 tegen Spijkenisse.
Bert Terlouw en invaller Peter van Wermeskerken wonnen nog wel hun partij. Daar kwamen echter alleen remises bij van Philip Kraaiveld en Kees van Meerkerk. Op de overige vier borden bleken de tegenstanders te sterk.

De krachtverschillen in de 2e klasse zijn gering. Het eerste team staat op een gedeelde vijfde plaats met slechts twee punten achterstand op koploper Dordrecht, dat vorige maand nog ruim werd verslagen. De Alblasserwaarders zijn echter ook slechts twee punten verwijderd van de degradatieplaats.
Het derde team won met veel geluk van Dordrecht 5 en is daardoor al zeker van promotie naar de 3e klasse. Gerrit de Jong won ook deze keer vlot en zijn voorbeeld werd gevolgd door Arie de Kluijver en Theo Punt.
Chris Korteweg en Zahir Likic behaalden remise en na nederlagen van Teus Punt en Ad Stabij zorgde Dirk Dooren in een moeizame stelling toch voor het winnende punt.
In de interne competitie bleef koploper Meinte Smink op remise steken tegen Magnus Souverein. Hij wordt nu op de hielen gezeten door Marius de Wit en Teus Punt.

Deel dit bericht met je vrienden!