zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Schakers door naar halve finale bekercompetitie

15 februari 2008

PAPENDRECHT - Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam is doorgedrongen tot de halve finale van het bekertoernooi van de Rotterdamse Schaakbond. Dat gebeurde na een lange en spannende schaakavond waarbij uiteindelijk het lot de beslissing bracht.

Tegen het team van Hoeksche Waard viel in de vier reguliere partijen geen beslissing. De eindstand was 2-2. De twee viertallen moesten vervolgens snelschaken, maar ook dat draaide uit op een 2-2 stand. Volgens de reglementen moest toen worden geloot en daarbij was Papendrecht/Alblasserdam de gelukkigste. De tegenstander in de halve finale is het sterke SO Rotterdam.

In de interne competitie van de schaakclub manifesteert de jeugd zich steeds nadrukkelijker. De 16-jarige Pieter Modderkolk gaat aan de leiding in de strijd om de clubtitel na een overwinning op de 48 jaar oudere Teus Punt. De 14-jarige Diana Gairabekova verraste in de B-groep met een zege op Arie de Kluijver en de pas 13 jaar jonge Martijn van de Beukel verschalkte de ervaren Jack de Ruijter. Lejanne van de Beukel (15) leek door Pieter de Bruin overspeeld te worden, maar ze sleepte een remise uit het vuur door pat.
De opkomst van de jeugd is vooral te danken aan goede trainingen, die op dinsdagavond van 18.45 tot 20.00 uur worden gegeven. Jongens en meisjes die beter willen leren schaken of die het spel vanaf het begin willen leren, zijn daar welkom. Na de les is er altijd gelegenheid om een partij te spelen.

Deel dit bericht met je vrienden!