zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Dubbele schaakwinst

22 februari 2008

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft een 5-3 overwinning behaald op Maassluis, dat daardoor op de ranglijst werd gepasseerd.
Zes van de acht partijen eindigden in remise. Peter van Wermeskerken en Marius de Wit speelden echter gedecideerd naar winst en zorgden zo voor een veilige marge. Bert Terlouw en Philip Kraaiveld konden daarna in betere stelling genoegen nemen met een puntendeling zonder dat de eindzege in gevaar kwam.
Ook het derde team won, met grote cijfers. In Barendrecht moest alleen Teus Punt remise toestaan. De andere zeven partijen leverden winst op voor Arie de Kluijver, Zahir Likic, Koert Timmerman, Chris Korteweg, Dirk Dooren, Theo Punt en Gerrit de Jong. Het derde team is al zeker van promotie, maar het achttal wil ook ongeslagen kampioen worden.

In de interne competitie zorgde Wim de Koning voor een daverende verrassing door koploper Pieter Modderkolk te kloppen. Die heeft nu aan de kop van de ranglijst gezelschap gekregen van Zahir Likic en Rob Honing, terwijl ook de andere concurrenten voor de clubtitel hun achterstand verkleinden.
In de B-groep stevent Wim Goossens met een ruime voorsprong op promotie af. Jeugdspeler Martijn van de Beukel won ook zijn tweede partij in de seniorengroep door zijn vroegere leermeester Jaap Lip te verslaan.

Deel dit bericht met je vrienden!