dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Eerste ondergrondse afvalcontainers met slot

3 maart 2008

PAPENDRECHT – Wethouder Maria Zaal nam maandag 3 maart aan de Veerweg de containers met elektronisch slot in gebruik. Afvalinzamelbedrijf Netwerk heeft - in opdracht van de gemeente Papendrecht - op negen plaatsen in en rond winkelcentrum De Meent ondergrondse restafvalcontainers met een dergelijk slot geplaatst. Vanaf donderdag 28 februari zijn de containers alleen te openen met een speciale afvalpas om te voorkomen dat ze oneigenlijk worden gebruikt en onnodig vol raken.

Omwonenden van de Meent ontvingen per post een pas en een brief met uitleg over het openen van de containers met de afvalpas. Daarnaast kregen zij de gelegenheid te oefenen.
Naast bewoners met een toegangspas mogen ondernemers die een contract met Netwerk hebben gebruik maken van de containers en van de containerruimte met elektronisch slot in de ‘bedieningsstraat’ achter het Matsercomplex.

Voordelen
De container telt aan de hand van het gebruik van de pasjes het aantal zakken in de container en geeft een signaal door aan Netwerk wanneer die vol raakt. Netwerk stuurt een wagen langs om de container te legen, op die manier is er altijd voldoende ruimte voor afval.

Deel dit bericht met je vrienden!