maandag 17 januari 2022

Alles over Papendrecht

Winst dankzij schaakblindheid

10 maart 2008

PAPENDRECHT - Het tweede team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft dankzij een fortuinlijke zege op De IJssel 3 de kans op promotie behouden.
De beslissende punten werden gescoord door Arie Speksnijder en Magnus Soeverein, maar die hadden over geluk niet te klagen. De tegenstander van Speksnijder zag over het hoofd dat hij in één zet mat kon geven. Alle omstanders én Speksnijder zagen de beslissende zet, maar de speler van De IJssel niet. Vervolgens eindigde de partij in remise. Souverein zag dat zijn tegenstander een betere stelling uit handen gaf en vervolgens zijn bedenktijd overschreed en dus verloor. Winstpartijen waren er ook voor Martin de Witte en Dirk Dooren, terwijl Ramon van der Stelt en Diana Gairabekova remise speelden.

In de interne competitie van de vereniging werd de eerste ronde van de derde periode gespeeld, waarbij onder andere Meinte Smink en Teus Punt wonnen. In de jeugdgroep versloeg Alexa van Empel haar rivale Wendy Blonk, waardoor beide speelster samen aan de leiding gaan. De jeugdafdeling kon vier nieuwe leden verwelkomen die op het jaarlijkse scholierentoernooi de smaak van het schaken te pakken hebben gekregen.

Deel dit bericht met je vrienden!