zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Paaseieren plukken in boomgaard

10 maart 2008

PAPENDRECHT – In het kader van het landelijke project ’BSO de boer op’ brachten kinderen van BSO Biebelebom uit Schelluinen een bezoek aan de boomgaard en de winkel van Landwinkel De Fruitheerlijkheid in Papendrecht. De kinderen leerde spelenderwijs hoe een appel groeit en wat er allemaal bij komt kijken voordat de appel thuis op de fruitschaal ligt.

Helaas was het tijdstip van het bezoek door de landelijke organisatie van het project, waaraan diverse soorten landbouwbedrijven meededen, voor wat het bezoeken van een boomgaard betreft slecht gekozen. Kale bomen, dus geen appel te plukken. Toch konden de kinderen wel het plukken oefenen, in een aantal fruitbomen hingen namelijk paaseieren. En zo vertelde de fruitteler: ‘appels en peren moeten heel voorzichtig geplukt worden. Je moet ze behandelen alsof het eieren zijn’. Dus was het toch een hele goede oefening voor de kinderen. En na een geslaagde ochtend gingen ze met wat leuke spulletjes en natuurlijk ook wat lekker fruitigs, vol met indrukken terug naar hun BSO.

Lees meer over:

paaseieren bso de boer op
Deel dit bericht met je vrienden!