dinsdag 15 juni 2021

Alles over Papendrecht

14 individuele medailles voor de Geul

17 maart 2008

PAPENDRECHT - In zwembad de Hooght werd zaterdag de vierde wedstrijd in de regionale ZRO competitie gezwommen. De zwemmers van de Geul presteerden goed tijdens deze wedstrijd en slaagden erin 14 individuele medailles te bemachtigen. Bovendien werden er nog 33 PR’s gezwommen waarbij het record van de dag naar Jesse de Win ging, die op de 100 vlinder ruim 6 seconden van zijn tijd afhaalde.

De middag begon met een 4x50 vrij estafette voor meisjes, waarbij Chadassa Mannee, Eline Molle, Debby van Steenderen en Djamari Oetringer naar een mooie derde plaats zwommen.

De dames moesten vervolgens aan de bak voor de zware 400 wissel. Samantha Thörig en Rachel Muller klaarden deze klus voor de Geul. De heren zwommen 100 wissel en Yuri van Omme scherpte op deze afstand zijn eigen clubrecord aan tot 1.02.16, dit leverde hem het goud op. De 50 vrij heren eindigde met een compleet Geul-podium: Robbert Donk won het goud, Wouter de Win het zilver en Ivan van Omme het brons.

In de categorie jongens minioren 6 zwom Jesse de Win naar goud op de 50 vrij en zilver op de 100 vlinder. Bij de meisjes was er op deze afstanden zilver en brons voor Djamari Oetringer. In de categorie meisjes junioren 3 behaalde Debby van Steenderen een zilveren medaille op de 50 vrij, het brons ging naar Chadassa Mannee. Op de 50 school jongens junioren 4 pakte Jasper de Win met een tijd van 34.56 het goud en het clubrecord onder de 15 jaar. Jeroen van Dijk zwom naar een derde plaats. Op de 200 vrij pakten Jasper en Jeroen belangrijke punten door met overmacht de plaatsen 1 en 2 op te eisen.

Tot slot was er nog de 4x50 wissel estafette voor heren. Ivan van Omme, Yuri van Omme, Wouter de Win en Robbert Donk zwommen overtuigend naar het goud op dit nummer en Ivan Van Omme klokte als startzwemmer op de 50 rug een tijd van 28.31, een aanscherping van zijn eigen clubrecord.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!