dinsdag 15 juni 2021

Alles over Papendrecht

De Geul goed vertegenwoordigd op EK zwemmen

24 maart 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen Paasweekend was voor de dit jaar jubilerende zwemvereniging De Geul een heel bijzonder weekend. Zij brachten namelijk met een groep van 75 personen een bezoek aan de EK zwemmen te Eindhoven en dat was voor iedereen zeer indrukwekkend !

De groep, die ’s morgens om 07:30 uur afreisde naar Eindhoven, bestond uit 15 begeleiders en 60 wedstrijdzwemmers, die de kosten voor de entreekaartjes middels sponsorzwemmen zelf bij elkaar hadden gezwommen.

Helaas waren er bij dit fantastische zwemevenement geen zwemmers van De Geul in het water te vinden, maar moesten zij genoegen nemen met een plaatsje op de tribune. De sfeer was er zeker niet minder om, want iedereen genoot met volle teugen van de gehele entourage in dit mooie zwemstadion en natuurlijk met name van de Nederlandse zwemhelden, die duidelijk al een stapje verder zijn dan De Geul talenten.

Ondanks het feit, dat het niveau bij De Geul niet kan tippen aan de Europese zwemtop, kan de vereniging zich wel prijzen met een aanzienlijke afvaardiging naar de Nederlandse Kampioenschappen deze zomer. Op dit moment hebben al 7 heren één of meer limieten gezwommen, welke toegang bieden tot deelname aan NJK, dan wel NK.
Qua damesprestaties is het  bij De Geul momenteel helaas wat minder gesteld, want bij hen laten de Limieten nog op zich wachten.

Desalniettemin is het trainersteam van z.v. de Geul, onder leiding van hoofdtrainster Henny van der Perk, zeer trots op de tot nu geleverde prestaties van dit seizoen en wordt er met hoge verwachtingen hard gewerkt richting mooie prestaties bij de Kringkampioenschappen in mei dit jaar.

Toch hadden De Geul zwemmers en zwemsters hun zwemkleding niet voor niets helemaal meegenomen naar Eindhoven, want na het ochtendbezoek aan het zwemstadion, werd er ’s middags nog een bezoek gebracht aan het naastgelegen zwemparadijs De Tongelreep, waar ze zich heerlijk konden uitleven.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!