woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

Laatste zwemcompetitiewedstrijd de Geul

7 april 2008

PAPENDRECHT – Een grote groep zwemmers van de Geul vertrok afgelopen zaterdag naar Middelburg om daar de laatste wedstrijd van dit seizoen te zwemmen in de KNZB-zwemcompetitie. In het Vrijburghbad, met elektronische tijdwaarneming, kwamen weer mooie tijden op de klokken. De zwemmers van de Geul zwommen 30 individuele medailles bij elkaar en lieten 36 persoonlijke records optekenen. Het PR record van de dag kwam op naam van Jasper de Win, die op de 200 rug ruim 10 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Djamari Oetringer twee zilveren medailles bij elkaar, op de 50 vlinder en de 100 vrij. Bas van Middelkoop haalde op de 50 vlinder bij jongens minioren 6 het brons en Jesse de Win zwom op de 100 vrij naar goud. In de categorie meisjes junioren 3 deden Chadassa Mannee en Debby van Steenderen goede zaken: op de 200 vrij was er zilver voor Debby en brons voor Chadassa en op de 50 school was dit precies omgekeerd, zilver voor Chadassa en brons voor Debby. Bij de jongens zwommen Tim Muller en Jesse de Win belangrijke punten bij elkaar: op de 200 vrij tikte Jesse als tweede aan en Tim als derde en zij herhaalden dit op de 50 school.

De jongens in de categorie junioren 4 begonnen met 100 wissel, met een tweede plaats voor Jasper de Win en een derde plaats voor Jeroen van Dijk. Op de 200 rug zwom Jasper vervolgens naar het goud en met 2.28,66 zwom hij het stokoude clubrecord onder de 15 jaar uit 1989 uit de boeken. Meisjes senioren zwommen deze middag 100 rug met een bronzen plak voor Chantal van der Perk en 100 vrij, waarbij Senna van Dongen het zilver opeiste. Ook jongens jeugd zwommen deze afstanden en hier was er twee maal zilver voor Yordi Oetringer. Op de 100 rug ging het brons naar Sven Dekker en op de 100 vrij naar Nick Tiesema.

De dames begonnen met 100 vrij, met een tweede plaats voor Samantha Thörig. Senna van Dongen werd tweede op de 200 wissel en Samantha voegde er een zilveren medaille op de 50 vrij aan toe. Bij de heren deed Robbert Donk goede zaken met drie zilveren medailles op de 100 vrij, de 200 wissel en de 50 vrij. Zijn 24.20 op de 50 vrij leverde hem tevens het clubrecord op deze afstand op. Ivan van Omme tikte op zowel de 100 vrij als de 50 vrij als derde aan en Yuri van Omme zwom naar brons op de 200 wissel.

Ook de diverse estafettes werden door de Geul goed gezwommen. De 4x25 school estafette met Bas van Middelkoop, Sabrina de Graaf, Ben Muller en Iris van Valen werd winnend afgesloten. Dan waren er nog tweede plaatsen voor de estafetteteams op de 4x50 vrij meisjes, met Rachel Muller, Chadassa Mannee, Debby van Steenderen en Carmen Baart, de 4x50 vrij jongens, met Beau Hagenstein, Tim Muller, Rob van Leeuwen en Jesse de Win, en de 4x50 wissel jongens, met Jeroen van Dijk, Nick Tiesema, Jasper de Win en Yordi Oetringer.

Ook op de afsluitende 8x50 vrij estafette zwom de Geul naar een tweede plaats.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!