woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek behoudt kansen

7 april 2008

PAPENDRECHT – Na de verdiende 3-0 overwinning tegen DFC is Drechtstreek nog steeds in de race om een plaats in de nacompetitie. Het Dordtse DFC moest door deze nederlaag na vijf overwinningen op rij haar eerste plaats in de derde periode afstaan aan SVW dat zaterdag tevens het kampioenschap binnen haalde. Met nog drie speelronden te gaan keert SWV dus terug naar de derde klasse.

Drechtstreek herstelde zich met de overwinning van een zeer matige vertoning een week eerder. Jan Abaisa en Martijn de Jong waren weer van de partij en dat zorgde voor rust in de defensie. Daarnaast bezorgde Erwin van der Heiden zijn directe tegenstander een vervelende middag door hem steeds te snel af te zijn. Al in de tweede minuut wist Jeroen Kuil de 1-0 aan te tekenen. DFC kon eigenlijk geen moment echt gevaarlijk worden voor het Drechtstreek doel. Keeper Van Loossen had maar enkele goede reddingen nodig en hield de score op nul. In de 21ste minuut wist Peter van de Merwe een klein gaatje in de verdediging te vinden en de 2-0 aan te tekenen. Ook in de tweede helft kwam DFC er niet aan te pas, zeker toen Peter van de Merwe ook nog de 3-0 aantekende.

Drechtstreek staat nu op de derde plaats na kampioen SVW en Groot Ammers dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. De uitwedstrijd tegen HSSC’61 zal gewonnen moeten worden om de kansen op nacompetitie open te houden. De vierde klasse C kent hiermee een zeer spannend slot. Met nog drie speelrondes te gaan zijn er nog vier kanshebbers voor een plek in de nacompetitie zodat voor alle ploegen alle punten tellen.

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!