zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Tweede plaatsen voor schakers

7 april 2008

PAPENDRECHT – Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam is dankzij een 5-3 overwinning bij Hoeksche Waard als tweede geëindigd in de competitie. In Numansdorp kwamen Meinte Smink, Philip Kraaiveld en de invallers Peter van Wermeskerken en Teus Punt tot winst, terwijl Kees van Meerkerk en Jo Pattinama remise bereikten. Hans van de Beukel en Magnus Souverein verloren.

Ook het derde team is op de tweede plaats geëindigd. Daarmee is promotie naar de derde klasse bereikt. Dit resultaat is toch enigszins teleurstellend, omdat het team tot aan de laatste ronde alle wedstrijden had gewonnen. Tegen Hendrik Ido Ambacht ging het echter vreselijk mis. Alleen Zahir Likic won zijn partij. Arie de Kluijver en Gerrit de Jong konden daar nog remises aan toevoegen, maar de overige vijf partijen gingen verloren. Door de 2-6 tegen de Ambachters nederlaag kon Oostflakkee op de valreep de kampioenstitel opeisen.

In de interne competitie bij Papendrecht/Alblasserdam gaan Pieter Modderkolk, Meinte Smink en Teus Punt aan de leiding. Bij de jeugd voert Dillon Hugers het veld aan, op de hielen gezeten door Alexa van Empelen.

Deel dit bericht met je vrienden!