woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

De Geul derde in ZRO-Competitie

21 april 2008

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in zwembad de Hooght in Papendrecht de laatste wedstrijd in de regionale ZRO-competitie gezwommen. De zwemmers van de Geul begonnen aan deze wedstrijd op een derde plaats en wilden proberen deze plaats te behouden.

Dankzij de inzet van alle zwemmers, de vele PR’s en de enthousiaste aanmoedigingen lukte het om deze derde plaats vast te houden. Hoofdtrainster Henny v.d. Perk was zeer tevreden met dit resultaat en trots op de inzet van alle zwemmers en zwemsters.
De jongste zwemmers, minioren 6, begonnen het programma met een 4x50 wissel estafette. Djamari Oetringer, Jesse de Win, Latona Baart en Ben Muller gaven het goede voorbeeld door het eerste nummer winnend af te sluiten. Individueel zwommen zij nog de 100 wissel, met twee zilveren medailles voor Djamari Oetringer en Jesse de Win.

In de categorie meisjes junioren maakten Chadassa Mannee en Carmen Muilwijk er op de 50 school een Geul één-tweetje van: goud voor Chadassa en zilver voor Carmen. De 50 rug in de categorie jongens junioren 4 leverde Jasper de Win het zilver op en zijn tijd van 31.74 was goed voor het clubrecord onder de 15 jaar op deze afstand. Jeroen van Dijk volgde goed met een bronzen medaille. Later op de middag werd de 100 school door Jasper winnend afgesloten.

In de categorie jongens jeugd zwom Jasper nog de 100 vlinder en tikte daar als tweede aan en scherpte zijn eigen clubrecord een fractie aan. Het brons was hier voor Yordi Oetringer.
De heren hadden de zware 400 wissel op het programma staan en op dit nummer werden zeer belangrijke punten verdiend door Robbert Donk en Yuri van Omme. Robbert werd eerste en pakte tevens het PR record van de dag door ruim 11 seconden van zijn tijd af te halen. Het zilver op deze afstand ging naar Yuri. De 50 school bij de heren leverde een compleet Geul podium op: goud voor Yuri van Omme, zilver voor Robbert Donk en brons voor Martijn de Win.

Tot slot werden er nog twee estafettes gezwommen en het waren weer de minioren die de punten pakten: de 4x50 vrij estafette werd door Djamari Oetringer, Yaro Roodenburg, Latona Baart en Jesse de Win overtuigend gewonnen.

Op de afsluitende 8x50 vrij estafette zwom het team van de Geul bestaande uit Samantha Thörig, Martijn de Win, Senna van Dongen, Yuri van Omme, Jolanda Bosch, Robbert Donk, Carmen Baart en Jasper de Win onder luide aanmoedigingen van hun ploeggenoten naar een mooie derde plaats.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!